skip to Main Content

Spreekbeurt, presentatie of maatschappelijke stage?

Zit je op de basisschool en zoek je een onderwerp voor een spreekbeurt? Of zit je op de middelbare school en ga je een presentatie geven? Stichting De Hond Kan De Was Doen is misschien een leuk onderwerp voor jou. Ook als je op zoek bent naar een plek voor een maatschappelijke stage hebben we mogelijkheden. Op deze pagina vind je informatie en verwijzingen en links naar zaken die je kunt gebruiken.

Butler doet de was in de machine

Hulphonden: hoe belangrijk zijn ze voor hun baasjes?

Stel je zit in een rolstoel. Bijvoorbeeld omdat door een ziekte niet (meer) kunt lopen. En vervolgens laat je per ongeluk iets vallen. Wat dan? Zelf oprapen gaat niet zo makkelijk, want je zit in een rolstoel. Of als je iets uit de koelkast wilt pakken en je kunt er niet bij? Even opstaan is er in dit soort situaties vaak niet eenvoudig. Juist dan kan een hulphond jou helpen, vooral bij allerlei praktische dingen die je elke dag wel een of meerdere keren meemaakt. De hulphond is speciaal getraind om jou te helpen. Bijvoorbeeld bij het oprapen van spullen, maar ook bij het aan- en uitkleden of bij het helpen uit bed te komen.

Hoe komen we aan onze naam?

Een hulphond kan zelfs helpen de was te doen. Bijvoorbeeld door de natte was voor je uit de machine te halen. Zo komen we ook aan onze naam: Stichting De Hond Kan De Was Doen. Heel logisch eigenlijk. Wij geloven heel erg dat goed getrainde honden mensen heel goed kunnen helpen. Zodat je niet voor bijna alles om hulp van iemand anders hoeft te vragen. Want dat vinden veel mensen heel vervelend. Bovendien is een hulphond ook je maatje, jouw steun en toeverlaat waarmee je kunt spelen en mee naar buiten kunt gaan.

Lang niet elke hond is geschikt als hulphond

Lang niet elke hond geschikt is om hulphond te worden. Ook is het belangrijk dat een hond bij jou past. Het begint dus al helemaal aan het begin bij het zoeken naar een geschikte pup uit een nest bij een betrouwbare fokker. Is de klik er eenmaal, dan begint de volgende fase: de training. Die kan wel een paar jaar duren. Maar in de tussentijd kun je al gebruik maken van jouw hond. Alles gaat in stapjes, die passen bij wat er voor jou en jouw hond mogelijk is. De training gebeurt door gecertificeerde trainers van een hondenschool. Dat kan een of een paar keer in de week zijn en soms zit er meer tijd tussen de trainingen. Uiteraard kun je ook zelf oefenen.

Het draait om teamtraining

Het gaat om teamtrainingen. Jullie trainen samen en dat gebeurt zoveel mogelijk bij jou thuis. Stichting De Hond Kan De Was Doen betaalt zo’n training en die is erg duur. Wij geven geen vergoeding voor het aankopen van een hond. Natuurlijk gaan we erg zorgvuldig om met het geld dat we via giften en donaties en via sponsoracties krijgen. We kunnen lang niet iedereen helpen. Jammer genoeg, want we willen heel graag zoveel mogelijk mensen helpen. Alle mensen die zich inzetten voor onze stichting doen dat vrijwillig. Iedereen kan helpen. Met een spreekbeurt, met een actie of via een maatschappelijke stage.

Voorbeelden en links

Hieronder vind je links naar informatie en voorbeelden van acties en activiteiten.

Factsheet over Stichting De Hond Kan De Was Doen

Poster Stichting De Hond Kan De Was Doen

Flyer Stichting De Hond kan De Was Doen

Video The Dog Can Do The Washing (LEGO)

Video Anita en Butler


Voorbeelden van acties

Statiegeld doneren

Nina en Mare op tv bij Vriendenquiz NPO Zapp

Sponsorloop Openbaar Kindercentrum De Schatkamer in Zwolle

Auto’s wassen voor het goede doel

Violen Actie

Maatschappelijke stage

De maatschappelijke stage van Pien en Marte

Stageopdracht

Vraag

Heb je een vraag of wil je specifiek iets weten, dan kun je een mailtje sturen naar onze servicedesk.
En laat ons weten als je je spreekbeurt of presentatie hebt gehouden. Vinden we leuk.

 

Back To Top