Ga naar hoofdinhoud

Spreekbeurt, presentatie of maatschappelijke stage?

Zit je op de basisschool en zoek je een onderwerp voor een spreekbeurt? Of zit je op de middelbare school en ga je een presentatie geven? Stichting De Hond Kan De Was Doen is misschien een leuk onderwerp voor jou. Ook als je op zoek bent naar een plek voor een maatschappelijke stage hebben we mogelijkheden. Op deze pagina vind je informatie en verwijzingen en links naar zaken die je kunt gebruiken.

Twee middelbare scholieren, Fiene en Amy, hebben in hun maatschappelijke stage voor ons een PDF-bestand gemaakt met uitleg over Stichting De Hond Kan De Was Doen, de betekenis van assistentiehonden en wat een hulphond allemaal kan doen. Geheel in hun eigen woorden, met digitaal zelf gemaakte tekeningen, zodat kinderen beter snappen wat de stichting doet. Een heel handig hulpmiddel voor – bijvoorbeeld – een spreekbeurt of een presentatie op school. De link vind je hier onder.
Uitleg voor kinderen over Stichting De Hond Kan De Was Doen (PDF-bestand).

Ook hebben we een lijst met ideeën gemaakt voor acties om geld in te zamelen voor Stichting De Hond Kan De Was Doen.

Klik hier om de lijst te downloaden »

Butler doet de was in de machine

Hulphonden: hoe belangrijk zijn ze voor hun baasjes?

Stel je zit in een rolstoel. Bijvoorbeeld omdat je door een ziekte niet (meer) kunt lopen. En vervolgens laat je per ongeluk iets vallen. Wat dan? Zelf oprapen gaat niet zo makkelijk, want je zit in een rolstoel. Of als je iets uit de koelkast wilt pakken en je kunt er niet bij? Even opstaan is in dit soort situaties vaak niet eenvoudig. Juist dan kan een hulphond jou helpen, vooral bij allerlei praktische dingen die je elke dag wel een of meerdere keren meemaakt. De hulphond is speciaal getraind om jou te helpen. Bijvoorbeeld bij het oprapen van spullen, maar ook bij het aan- en uitkleden of bij het helpen uit bed te komen. Maar ook als je bijvoorbeeld  Autisme, Ptss of Epilepsie hebt kan een Assistentiehond heel veel voor je betekenen.

Lang niet elke hond is geschikt als hulphond

Lang niet elke hond geschikt is om hulphond te worden. Ook is het belangrijk dat een hond bij jou past bij zijn baasje en bij het werk wat hij moet gaan doen. Het begint dus al helemaal aan het begin bij het zoeken naar een geschikte pup. De honden moeten bij een betrouwbare fokker gekocht worden, zodat je zo min mogelijk risico loopt om een hond met medische problemen te kopen.  De medische keuringen zijn ook streng want een assistentiehond moe gezond zijn om zijn werk goed te kunnen doen.  De training gebeurt door  gecertificeerde instructeurs van geaccrediteerde hulphondenorganisaties, en vanuit de thuissituatie.

Het draait om teamtraining

Het gaat om teamtrainingen. Baasje en hond trainen samen en dat gebeurt thuis en in de nabijheid van het huis, in winkels en andere plekken waar het team veel zal komen.  Stichting De Hond Kan De Was Doen betaalt de kostbare opleiding. Natuurlijk gaan we erg zorgvuldig om met het geld dat we via giften en donaties en via sponsoracties krijgen.

We kunnen lang niet iedereen helpen. Jammer genoeg, want we willen heel graag zoveel mogelijk mensen helpen. Er melden zich veel mensen aan met een beperking die een hulphond nodig hebben.  Alle mensen die zich inzetten voor onze stichting doen dat vrijwillig. Hoe meer mensen helpen met een donatie, of een sponsorbedrag, hoe meer mensen met een beperking geholpen kunnen worden. De Stichting kan altijd hulp gebruiken, iedereen kan helpen, bijvoorbeeld  met een spreekbeurt, met een sponsorloop, of taarten bakken en verkopen. Maar natuurlijk ook via een maatschappelijke stage.

Voorbeelden en links

Hieronder vind je links naar informatie en voorbeelden van acties en activiteiten van onze stichting.

Factsheet over Stichting De Hond Kan De Was Doen

Poster Stichting De Hond Kan De Was Doen

Flyer Stichting De Hond kan De Was Doen

Video The Dog Can Do The Washing (LEGO)

Video Anita en Butler

Video van Butler en de taken die hij uitvoert

Lijst met ideeën voor acties om geld in te zamelen


Voorbeelden van acties

Statiegeld doneren

Nina en Mare op tv bij Vriendenquiz NPO Zapp

Sponsorloop Openbaar Kindercentrum De Schatkamer in Zwolle

Auto’s wassen voor het goede doel

Violen Actie

Maatschappelijke stage

De maatschappelijke stage van Pien en Marte

Promotievideo maatschappelijke stage Maud van Rooij

Stageopdracht

Vraag

Heb je een vraag of wil je specifiek iets weten, dan kun je een mailtje sturen naar ons secretariaat.
En laat ons weten als je je spreekbeurt of presentatie hebt gehouden. Vinden we leuk.

 

Back To Top