Ga naar hoofdinhoud

Hoe kan ik me aanmelden voor een subsidie voor de opleiding assistentiehond. (Ik voldoe aan de door u gestelde voorwaarden.)

U dient uw aanvraag in via ons aanvraagformulier op onze website. Dit is de enige weg waarbij wij uw aanvraag in behandeling kunnen nemen.

Geven jullie ook subsidie voor assistentiehonden voor kinderen met beperking?

Kinderen met beperking zijn voor ons een belangrijke doelgroep, die wij ook heel graag helpen waar mogelijk.

Vergoedt de stichting ook de aanschaf van de hond en de onderhoudskosten?

De aanschaf en de onderhoudskosten van de hond vergoeden wij niet. Wij geven subsidie voor de opleiding in de vorm van teamtraining.

Is het verstandig om éérst een hond te zoeken?

Wij adviseren u te wachten tot u zeker weet of u in aanmerking komt om de opleiding (teamtraining) te gaan volgen. U weet immers niet hoe lang het duurt en óf u in aanmerking zult komen. Laat u vervolgens goed adviseren door mensen met de juiste kennis, de mensen van de hulphondenorganisatie. De zoektocht naar een hond kunt u het beste samen met hen doen.

Kan ik me aanmelden mét mijn eigen hond?

Omdat niet iedere hond geschikt is voor het werk van assistentiehond is het verstandig om eerst contact op te nemen met een van de hulphondenorganisatie’s. De hond wordt medisch gekeurd, bij gebleken medische problemen zal hij mogelijk niet aan de opleiding kunnen deelnemen. Zijn gedrag moet, uiteraard, uiterst sociaal zijn.

Hoe oud mag mijn hond zijn als ik hem aanmeldt voor de opleiding?

Liefst zo jong mogelijk. Dit heeft te maken met het aantal werkende jaren wat de hond nog kan doen. Na de opleiding wil je zolang mogelijk ‘gebruik’ kunnen maken  van de waardevolle hulp die de assistentiehond biedt aan zijn baasje. De band die zij samen hebben is intens en ook daarom is het belangrijk dat er zo jong mogelijk gestart wordt met de opleiding. Het gehele traject is een kostbare aangelegenheid, waarbij wij afhankelijk zijn van onze sponsors en donateurs, en deze gelden wil het bestuur op de juiste wijze besteden.

Wordt mijn aanvraag voor subsidie altijd goedgekeurd?

Nee. Goedkeuring van subsidieaanvraag is afhankelijk van veel factoren. Het bestuur van de stichting kijkt samen met de hulphondenschool naar alle onderdelen van het aanvraagproces en luistert naar het advies van de hulphondenorganisatie. Wij kunnen zeker niet alle aanvragen goedkeuren.

Leiden jullie zelf ook honden op?

Nee. Wij zijn als vrijwilligersorganisatie altijd bezig met het inzamelen van geld door acties, fondsen aan te schrijven en donateurs te werven. Stichting De Hond Kan De Was Doen is géén hulphondenschool. De opleidingen worden gedaan door hulphondenscholen waar wij mee samenwerken.

Kan ik voor mijn hond een “hulphondenjasje” en of pasje kopen?

Nee, er is geen enkele mogelijkheid om een hulphondenjasje of pasje te kopen. De enige optie om in het bezit te komen van een geldig hulphondenjasje is om de opleiding bij een geaccrediteerde hulphondenorganisatie te volgen. Pas ná examen en bewezen kwaliteiten krijgt u het hulphondenjasje plus het pasje/ ID card, en is de hond een gekwalificeerde assistentiehond.

Kan ik bij De Hond Kan De Was Doen ook een afgekeurde hulphond krijgen?

Nee, wij hebben geen afgekeurde honden of gepensioneerde honden.

Back To Top