skip to Main Content

Hoe kan ik me aanmelden voor een subsidie voor de opleiding assistentiehond.

U dient uw aanvraag in via ons aanvraagformulier op onze website. Dit is de enige weg waarbij wij uw aanvraag in behandeling kunnen nemen.

 

Geven jullie ook subsidie voor assistentiehonden voor kinderen met beperking?

Kinderen met beperking zijn voor ons een belangrijke doelgroep, die wij heel graag helpen.

 

Vergoedt de stichting ook de aanschaf van de hond en de onderhoudskosten?

De aanschaf en de onderhoudskosten van de hond vergoeden wij niet. Wij geven subsidie voor de opleiding in de vorm van teamtraining.

 

Is het verstandig om éérst een hond te zoeken?

Wij adviseren u te wachten tot u zeker weet of u in aanmerking komt om de opleiding (teamtraining) te gaan volgen. U weet immers niet hoe lang het duurt en óf u in aanmerking zult komen. Laat u vervolgens goed adviseren door mensen met de juiste kennis, de mensen van de hulphondenorganisatie. De zoektocht naar een hond kunt u het beste samen met een school doen.

 

Kan ik me aanmelden mét mijn eigen hond?

Niet iedere hond is geschikt om assistentiehond te worden. De hond en de persoon moeten bij elkaar passen om de opleiding tot een goed resultaat te brengen. Bovendien wordt de hond medisch gekeurd, bij gebleken medische problemen zal hij mogelijk niet aan de opleiding kunnen deelnemen. Zijn gedrag moet, uiteraard, uiterst sociaal zijn.

 

Hoe oud mag mijn hond zijn als ik hem aanmeldt voor de opleiding?

Niet ouder dan drie jaar.

 

Wordt mijn aanvraag voor subsidie altijd goedgekeurd?

Goedkeuring van subsidieaanvraag is afhankelijk van veel factoren. Het bestuur van de stichting kijkt samen met de hulphondenschool naar alle onderdelen van het aanvraagproces en luistert naar het advies van de hulphondenorganisatie.

 

Leiden jullie zelf ook honden op?

Nee. Wij zijn als vrijwilligersorganisatie altijd bezig met het inzamelen van geld door acties, fondsen aan te schrijven en donateurs te werven. Stichting De Hond Kan De Was Doen is géén hulphondenschool. De opleidingen worden gedaan door hulphondenscholen waar wij mee samenwerken.

 

Kan ik voor mijn hond een “hulphondenjasje” kopen.

Nee er is geen enkele mogelijkheid om een hulphonden jasje te kopen. De enige optie om in het bezit te komen van een geldig hulphonden jasje is om de opleiding bij een geaccrediteerde hulphondenschool te volgen. Pas ná examen en bewezen kwaliteiten krijgt u het hulphonden jasje plus het pasje/ ID card.

 

Kan ik bij De Hond Kan De Was Doen ook een afgekeurde hulphond krijgen?

Nee, wij hebben geen afgekeurde honden of gepensioneerde honden.

Back To Top