Ga naar hoofdinhoud

Uitleg maatschappelijke stage

Leerlingen, let op: je kunt je maatschappelijke stage lopen bij Stichting De Hond Kan De Was Doen! Je kunt bijvoorbeeld een sponsorloop organiseren of meehelpen aan de naamsbekendheid van onze stichting.

Lever een bijdrage aan de samenleving

Met een maatschappelijke stage leveren leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs een onbetaalde bijdrage aan de samenleving. Een maatschappelijke stage geeft leerlingen inzicht dat ze iets kunnen veranderen of bijdragen in het leven van een ander. Het mooie van deze maatschappelijke stage is dat leerlingen direct zien waarvoor ze hun M@S doen! Hun actie komt ten goede aan een hulphond voor een volwassene of een kind met een beperking.

We hebben een lijst met ideeën gemaakt om geld in te zamelen voor onze stichting.

Deze lijst kun je hier downloaden »

Certificaat Maatschappelijke stage

Na afloop van de maatschappelijke stage ontvangt elke maatschappelijke leerling een certificaat Maatschappelijke stage van het bestuur van Stichting De Hond Kan De Was Doen. Al vele leerlingen gingen je voor! Zo gaven leerlingen presentaties over onze stichting bij basisscholen, verkochten zij creatief knutselwerk op de plaatselijke markt of organiseerden ze een sponsorloop. Wij helpen dan graag, bijvoorbeeld met promotiemateriaal of een sponsorloopformulieren.

Lees het verslag van Lynn, Sascha, Eva en Nienke

“In de week van de stage hadden we eerst een vergadering met de voorzitter. Daarna kwam ook Anita met haar hulphond Butler erbij. Anita vertelde over de hulp die ze van Butler ontvangt, hij helpt bij heel veel dingen. Butler raapt alles op wat Anita laat vallen, maar helpt haar ook bij het aan- en uitkleden, bij het boodschappen doen, hij doet natuurlijk de was, en nog heel veel andere dingen. Knoppen bedienen van het licht, de lift of andere knoppen, deuren openen sluiten, teveel om op te noemen.

Het werk van de stichting is vooral geld inzamelen voor het goede doel. Dat is een hele klus. We realiseren ons nu ook hoe hard het werken is om genoeg geld in te zamelen bij zo’n stichting. Zelf hebben we ook zoveel mogelijk geld ingezameld. Zo hebben wij een statieflessen inzameling op een basisschool en een presentatie gehouden. Tijdens de presentatie hebben we de leerlingen gevraagd om zelf statieflessen te gaan verzamelen. Dat vonden ze leuk!

We hebben ook een brief opgesteld waarin we de directie van een groot bedrijf hebben gevraagd om te sponsoren. De laatste dag hebben we het diezelfde directie ook mondeling gevraagd. Wie weet doen ze wel mee? Dan is onze week nog succesvoller.

Ook hebben wij een Instagram-account voor de stichting aangemaakt en advies gegeven over social media. Wij wachten vol spanning af wat onze brief voor effect heeft. Elke euro telt! Er is een wachtlijst van aanvragen voor nu al 15 hulphonden en elke maand komen er weer bij. We hebben veel geleerd, en weten nu hoe belangrijk vrijwilligerswerk is. En hoe belangrijk het inzamelen van geld is, voor stichting De Hond Kan De Was Doen :)”

Lynn, Sascha, Eva en Nienke

Back To Top