Ga naar hoofdinhoud

Sponsorloop basisschool De Schatkamer

Openbare Basisschool De Schatkamer in Zwolle organiseerde op woensdag 5 juni 2019 een sponsorloop. Leerlingen van De Schatkamer liepen zoveel mogelijk geld bij elkaar voor Stichting De Hond Kan De Was Doen.

Meriam Diepeveen is een van de ouders achter het initiatief van de sponsorloop.

Drie vriendinnen op een terras in Amersfoort op een zonnige dag in 2018. Wat je kunt overkomen als je gewoon een bakkie cappuccino drinkt. Achter onze tafel zitten drie enthousiaste dames te flirten met Butler. Al snel ontstaat een gesprekje over de assistentiehond. “Wat kan hij allemaal, wat betekent hij voor u?” De bekende vragen. We raken in gesprek en Anita vertelt over de geweldige band die ze heeft met Butler.

De dames luisteren met volle aandacht en zeggen dan: daar zouden toch veel méér kinderen en volwassenen met beperking voordeel van hebben? We vertellen over ons vrijwilligerswerk voor de Stichting De Hond Kan De Was Doen en dat we hard bezig zijn met acties om geld in te zamelen. We hebben een enorme wachtlijst en de druk is groot. We zoeken altijd naar extra hulp.

Meriam Diepeveen
Meriam (midden), initiatiefneemster van de sponsorloop van OBS De schatkamer

‘Daar zou toch meer mee gedaan moeten worden’

Zoals vaak knikken de toehoorders en zeggen “daar zou toch meer mee gedaan moeten worden; een actie op televisie ofzo”. Wij beamen dat maar vertellen dat dit niet eenvoudig is. Dan zegt één van de vriendinnen; Meriam “ ik ga eens kijken in mijn netwerk of ik iets kan verzinnen voor jullie stichting!” We groeten elkaar en gaan ieder ons weegs.

Op weg naar huis praten we met elkaar over deze enthousiaste vriendinnen die een dagje uit zijn en zeggen we al snel, leuk die belofte, maar er komt vaak niks van…..Dan volgt al snel een telefoontje want we hebben ons visitekaartje afgegeven: Meriam aan de lijn: “Ik ga iets proberen op de school van mijn kinderen, je hoort nog van mij.” Dat doet goed zeg!

Nu een dik jaar later heeft Meriam een geweldige sponsorloop georganiseerd op de basisschool van haar kinderen, De Schatkamer uit Zwolle. Op 5 juni was die sponsorloop.

Meriam haar kinderen zitten op De Schatkamer en ze vindt Stichting De Hond Kan de Was Doen een heel leuk doel om via de sponsorloop fondsen te werven.

Resa met haar hulphond Bruno.

Resa en Bruno zijn bij de presentatie

Op 23 mei was de presentatie van de plannen op school. Dat was voor een groep van maar liefst 250 kinderen. Heel bijzonder is ook dat Resa met haar hulphond Bruno hierbij aanwezig was. Resa heeft een spierziekte en is rolstoelgebonden. Ze is oud-leerlinge van De Schatkamer en ook haar zusje zit op deze school.

Resa kwam mét haar instructeur naar De Schatkamer om te vertellen over haar teamcoachingsproces en te laten zien wat Bruno voor haar betekent en wat haar hulphond allemaal voor haar doet.

Lees hier het verhaal van Resa en Bruno >>

We zijn heel blij met de actie van OBS De Schatkamer!

 

Back To Top