skip to Main Content

WOEF Festival: je auto laten wassen voor het goede doel

Studenten van het Creative College van het ROC Midden-Nederland organiseerden op zaterdag 1 juni bij BOB Autowas in Utrecht Overvecht het WOEF Festival. Het motto was: ‘Was je auto en geniet van een heerlijk optreden op je achterbank.’ Dat alles voor het goede doel: het werven van fondsen voor Stichting De Hond Kan De Was Doen. Een succes!

De studenten Sanne en Daan (met zijn ukelele), hebben samen een liedje gemaakt speciaal voor dit project. Theater op de achterbank tijdens het de autowasbeurt bij BOB Autowas. Samen met nog zeven studenten van het Creative College van het ROC Midden-Nederland voor Stichting De Hond Kan De Was Doen werden mensen aangesproken een voucher te kopen. Het werd een superleuke en geslaagde actie.

 

Al vroeg bezig

Op het terrein van de BOB Autowas (Utrecht, stad, achter het winkelcentrum Overvecht) zijn de studenten van Creative College zaterdag  al vroeg bezig met de voorbereidingen; ophangen van de banners van de stichting. Daan Timmerman en Sanne van Voskuilen oefenen al met hun ukelele en hun ‘wasstraat-lied’ wat ze op achterbanken van de te wassen auto’s gaan zingen. De vouchers die de studenten aanbieden aan de klanten bieden grote korting, het is aantrekkelijk. Soms koopt iemand er vijf zodat hij de rest van het jaar zijn auto met korting kan wassen.

Voor “De Hond Die De Autowas Doet”, fantastisch, want de helft van de  € 10,- gaat naar Stichting De Hond Kan De Was Doen!

Concert op de achterbank

Daan en Sanne kunnen al snel hun kunstje op de achterbank gaan doen, ruim 2 minuten duurt de wasstraat en zij zingen hun lied uit volle borst!

Hun slag slaan

Bij de automobilisten die alleen hun auto komen stofzuigen (gratis), slaan de studenten hun slag. Ze spreken de automobilisten aan en proberen hun vouchers te verkopen, met succes. Eén klant met zijn kleinzoon wil graag het artiestenduo in zijn auto en biedt er zelfs € 20,- voor… de opbrengst groeit op deze zonnige dag! Een uniek evenement waar de studenten ook nog eens studiepunten mee verdienen!

De opbrengst

Op 13 juni werd de opbrengst bekend: € 470. Een geslaagde actie wat ons betreft en ook de studenten vonden het een erg leuk project. De opgedane ervaringen zijn prima te gebruiken in hun studie. Ook danken wij via deze weg Ivory, de bedrijfsleider van Bob Autowas, voor de medewerking en gastvrijheid. Wellicht volgt volgend jaar een nieuwe actie.

 

Back To Top