Ga naar hoofdinhoud

Twinkel start zijn opleiding tot assistentiehond

Butler is het boegbeeld van Stichting De Hond Kan De Was Doen. Al vele jaren helpt hij Anita. Maar Butler is inmiddels bijna 12 jaar oud en dat is voor een assistentiehond best een hele leeftijd. Twinkel gaat de taken van Butler als assistentiehond overnemen. Anita is blij dat er een opvolger voor Butler is en dat de opleiding tot assistentiehond nu van start is gegaan. Hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal gebeurt, daarover blogt Butler met regelmaat. Hieronder de laatste bijdrage van Butler.

Butler’s blog
“Twinkel mocht voor het eerst even het Assistentiehonden-jasje aan. Iedereen vond dat toch leuk! An Ja, de puppenmoeder loopt aldoor naast haar schoenen, zei ze. Ongelukkige gewoonte lijkt mij, maar ja. Er zijn een paar mensen uitermate trots op mijn kleine broertje. Ik wil geen namen noemen, omdat het mijn vrouwtje is samen met Anja. En vlak onze mantelzorgman niet uit. Moet je ze daar nu op de foto zien. Anja is terecht trots hoor, want zij heeft geholpen de eerste Bernedoodle-assistentiehond in spé op de wereld te zetten. Binnenkort start de opleiding met vrouwtje en Twinkel bij Bultersmekke Assistancedogs. Als zij straks de opleiding succesvol hebben volbracht, dan zal Twinkel een officieel gecertificeerde assistentiehond worden.

Anita en Anja met Twinkel

Apetrots
Stiekem vind ik het ook heel stoer en ben ik apetrots op mijn broertje. Het opvallende jasje staat erg mooi en maakt Twinkel een stoere hond. Het past hem goed en hij wilde dan ook gelijk naar zijn broertjes en zusjes om het te laten zien. Allemaal zaten ze achter het hekje vanuit de puppy-ren te kijken wat er in vredesnaam gebeurde. Zij wachtten braaf tot zij aan de beurt waren om ook zo’n flitsend jasje aan te mogen. Althans dat dachten ze. Maar helaas dat ging niet gebeuren.

Anja zette Twinkel in de puppy-ren waar hij direct parmantig tussen zijn broertjes en zusjes paradeerde. Twinkel liep daar een beetje de blits uit te hangen. Hij voelt zich al bijna een afgestudeerde assistentiehond. Heel zijn familie drentelt om hem heen, sommige puppy’s nieuwsgierig, andere vonden hem erg interessant. Een enkeling zag geen verschil. Het eerste prille stapje is gezet, het Assistentiehonden-jasje past hem perfect. De kleur is geweldig bij zijn mooie lijfje.

Klaar voor het grote avontuur

Twinkel tijdens de puppytest door Marlia Oosterhof

Twinkel is klaar voor het grote avontuur, een nieuw leven met veel liefde en leren, een lach een een traan. De weg naar de grote verbondenheid met zijn vrouwtje die een leven lang intensief, liefdevol, onvoorwaardelijk samenleven en samenwerken waarborgt.
“Ik ben zo dankbaar dat juist Twinkel mij gaat aflossen. Dank je wel Anja, van Chenil D’Anja, voor mijn allerliefste broertje.”

Lees ook de eerste aflevering van Butler en Twinkel »

Back To Top