Ga naar hoofdinhoud

Twinkel gaat het stokje overnemen van Butler

Butler is het boegbeeld van Stichting De Hond Kan De Was Doen. Al vele jaren helpt hij Anita met erg veel praktische zaken. Maar Butler is inmiddels bijna 12 jaar oud en dat is voor een assistentiehond best een hele leeftijd. Dus is er nagedacht over een opvolger. Maar hoe vind je een geschikte opvolger? Wat gaat er gebeuren? Niet dat Butler het huis uit zou moeten, dat beslist niet. Toch komt het moment dat een jonge assistentiehond zijn taken gaat overnemen. En – groot nieuws – inmiddels is er een opvolger: Twinkel. Butler blogt over zijn nieuwe kleine broertje. Lees snel verder.

 

Butler:

TWINKEL!

‘Dit is mijn kleine broertje en hij is een Bernedoodle.

Hij is knap en slim want hij is goedgekeurd nadat hij samen met zijn broertjes en zusjes is getest. Marlia Oosterhof kwam vanochtend samen met Ilja alle puppy’s om de beurt testen. Dat is een test die je krijgt als je een echte assistentiehond wilt worden. Ik moest die test ook doen toen ik nog bij mijn moeder woonde alweer bijna 12 jaar geleden. Daarna mocht ik naar de opleiding. Hebben ze toen toch goed getest?

Vandaag was dus weer zo’n spannende testdag voor vrouwtje en mantelzorgman. Ze waren ook zenuwachtig, een belangrijke moment zou het worden. Wie zou er geschikt zijn voor de belangrijke en zo mooie taak om hulphond te mogen worden, of zou er niemand van het nest slim genoeg zijn voor deze missie. Want dat kan natuurlijk ook. Bij de mensen is ook niet iedereen geschikt om braaf op school te leren.

Maar Marlia had heel goed nieuws, nadat vrouwtje met haar neus bovenop de testen had gezeten bleef Marlia stil. Dat doen ze met examens ook zo, ook altijd die stilte, dan weet je dat het serieus zaken zijn. Wat moet dat erg geweest zijn voor vrouwtje. Die stilte, dat wachten. Pas toen alles klaar was en opgeruimd, vertelde Marlia de uitslag.

Ze zei dat er wel degelijk een opvolger voor mij bij zat. En toen was er blijdschap en opluchting. Héél veel opluchting. Geluk alom.
Ik heb een broertje Twinkel en hij gaat mijn stokje straks overnemen!’

 

Back To Top