Ga naar hoofdinhoud

Heel veel kinderen liepen hard voor Stichting De Hond Kan De Was Doen

Heel veel leerlingen van Openbare Basisschool de Schatkamer in Zwolle liepen op 5 juni hard voor Stichting De Hond Kan De Was Doen. Op 23 mei was de presentatie van de sponsorloop en van Stichting De Hond Kan de Was Doen.

Resa en haar hulphond Bruno

Resa en haar hulphond Bruno en haar moeder Esther en instructrice Marieke (links).


Voorzitter Philip Korff De Gidts vertelde bij de presentatie van de sponsorloop over de stichting en over het belang van een hulphond voor mensen met een beperking. Heel bijzonder was ook de aanwezigheid van Resa en haar assistentiehond in opleiding Bruno. Resa is een oud-leerling van De Schatkamer en zij vertelde over haar eigen ervaringen en welke steun haar hond Bruno haar geeft.

Philip Korff De Gidts geeft de kinderen uitleg over de betekenis van hulphonden.

Verslag

Philip Korff De Gidts maakte het onderstaande verslag:

‘Om 13.30 uur kwamen de eerste kinderen naar de gymzaal van OBS De Schatkamer. In de gymzaal was ondertussen een smartboard neergezet en daar waren Resa met Assistentiehond Bruno en haar moeder, Marieke (instructrice van BultersMekke AssistanceDogs) en Philip Korff de Gidts voorzitter van de stichting. Na een korte uitleg over het werk van de stichting deed Resa haar verhaal . Ze vertelde hoe ze drie jaar geleden het plan kreeg voor een assistentiehond. Na diverse pogingen bij de zorgverzekering om de training vergoed te krijgen, was er uiteindelijk nog maar één optie: hulp van Stichting De Hond Kan De Was Doen. Na overleg tussen BultersMekke Assistancedogs en de stichting is besloten Resa te ondersteunen bij het krijgen van een assistentiehond.

Veel vragen van de kinderen

De kinderen hadden veel vragen, wat de presentatie een levendig geheel maakte. Als voorzitter heeft Philip uitleg gegeven over het sponsorformulier… hoe doe je dat nu? Hoe ga je bij de buren vragen of ze je willen sponsoren. In een klein toneelstukje, waarbij Philip de deur van de buren voorstelde, werd door een aantal kinderen geoefend en “werd de presentatie aan de deur” herhaald.

Na ruim een uur ging iedereen weer naar zijn of haar klas, de schoolbel ging! We gaan op 5 juni lopen voor zoveel mogelijk euro’s!

Op 14 juni zal de uitslag bekend worden gemaakt, we wachten dat natuurlijk vol spanning af…’

Meer weten over Resa en Bruno? Lees dan hun verhaal.

Wilt u de actie steunen? Dat kan.
Maak dan een bijdrage over via de knop ‘Doneer’ of via deze link.
Alvast heel hartelijk bedankt.

 

Back To Top