skip to Main Content

Een woelige tijd

Butler is het gezicht van Stichting De Hond Kan De Was Doen. Al vele jaren helpt hij Anita. Maar Butler is inmiddels bijna 12 jaar oud en dat is voor een assistentiehond best een hele leeftijd. Twinkel gaat de taken van Butler als assistentiehond overnemen. Anita is blij dat er een opvolger voor Butler is en dat de opleiding van Twinkel tot assistentiehond van start is gegaan. Wat er allemaal gebeurt, daarover blogt Butler met regelmaat. Hieronder de laatste bijdrage van Butler.

Butler’s blog
“Een woelige tijd noemt vrouwtje het. Ik weet niet wat woelig is maar er gebeurt wel heel veel.
Twinkel is gekomen en tegelijk was vrouwtje heel ziek. Nu gaat het beter maar ze is nog erg moe. Ik kan niet meer zo ver lopen en daar maken vrouwtje en mantelzorgman zich zorgen om. Dus dat is woelig denk ik. Iets vrolijks en iets wat niet vrolijk is.

Twinkel met Butler

De vrolijke noot
Twinkel is de vrolijke noot. Die keet maar wat aan. Hij is een heel blij broertje. Hij doet hele leuke dingen waar we erg om moeten lachen. Neem nou vandaag. Zit mantelzorgman rustig te lezen en horen we opeens: ‘donders, wat doet Twinkel nu?’ Trekt Twinkel zo de paarse veters los uit de schoen van mantelzorgman, wisten wij veel dat hij dat al kan.

Hij is ook heel erg slim. Wij denken de slimste puppy ooit. Nou mooi niet, omdat hij ijskoud op onze mooie vloer plast en drolletjes laat vallen waar hij maar wil.
Dat getuigt niet bepaald van slimheid als je het mij vraagt. En het moet ook allemaal opgeruimd worden. Ik kan heus veel en wil alles voor mijn vrouwtje doen, maar dit staat niet in mijn contract geloof ik. Ik dacht al doe hem een luier om net als baby Niek of zo. Maar nee hoor, hij moet dat leren en dat leert hij in het gastgezin.

Gastgezin: Ans en Gerie
Omdat vrouwtje nog niet voor Twinkel kan zorgen nu hij nog zo klein is en mantelzorgman naar zijn werk moet, is Twinkel in een gastgezin, bij Ans en Gerie, de puppycoaches.
Ik ben met vrouwtje altijd veel alleen thuis en dat gaat perfect maar met Twinkel erbij lukt het nog niet, jammer genoeg. Als Twinkel zijn behoefte heeft gedaan en vrouwtje en ik kunnen het niet opruimen hebben we een probleem. We kunnen het niet laten liggen tot mantelzorgman thuis komt. Dan loopt hij gelijk hard de deur weer uit van de stank.

Daarom zorgen Ans en Gerie ervoor dat Twinkel nu netjes wordt opgevoed. Dat hij leert dat hij buiten moet plassen en poepjes doen in de bosjes en niet op de stoep. Maar ook dat hij gaat wennen aan het verkeer buiten, de geluiden van auto’s en bromfietsen. Maar ook aan de bus en de trein en nog veel meer drukke plekken en anderen honden, enzovoort.

Twinkel onderweg naar Ans en Gerie, de puppycoaches


Teamcoaching

Vrouwtje en Twinkel doen de hulphondenopleiding, teamcoaching, zij worden samen het toekomstige team. De instructeur komt bij ons thuis les geven. Heel veel mensen vragen wanneer Twinkel helemaal bij ons komt wonen. Dat ligt eraan hoe vrouwtje en Twinkel hun best doen. Ik mag hopen dat ze goed opletten in de les. Nu komt Twinkel al drie dagen in de week bij ons wat erg leuk is. En belangrijk is om te oefenen. Twinkel en ik gaan dan ook samen wandelen, nee niet alleen. Dat zouden we denk ik de hele dag bij het varken op die kinderboerderij blijven hangen. Ik ben in ieder geval super blij met Twinkel ofschoon hij mij vanochtend wel in mijn poten liep te happen. Echt waar!! Maar hij is nog maar een klein schurkie, weet hij veel.”

De eerdere blogs van Butler leest u bij actueel >>

 

Back To Top