Ga naar hoofdinhoud

Certificaten voor Ferre en Beer, Iris en Pippin

Opleidingstrajecten officieel afgesloten
Voor Ferre en Beer en voor het team Iris en Pippin is het opleidingstraject officieel afgesloten. Tijdens een speciale bijeenkomst van Bultersmekke Assistancedogs op 16 januari 2019 werd hierbij uitgebreid stilgestaan. In beide trajecten is de financiële ondersteuning van Stichting De Hond Kan De Was Doen van zeer groot belang geweest.

Alle zes de teams, de instructeurs en Joop en Erika van Bulters Mekke.

In het zonnetje
In totaal werden er zes teams extra in het zonnetje gezet tijdens de bijeenkomst bij DogCenter in Kerkwijk bij Zaltbommel. Voor elk team was er een cadeautje en een certificaat. Bovendien werd nog even teruggekeken op alle opleidingstrajecten. Ook alle betrokken coaches waren bij de officiële afsluiting aanwezig. Zij lichtten de verschillende opleidingstrajecten toe en ook alle betrokken personen voerden het woord.

Ook Anita en Butler werden in het zonnetje gezet.

Het essentiële belang van financiële steun via donaties
Namens Ferre en Beer deed Ferre’s moeder Saskia dat. Ze benadrukte in haar dankwoord het belang van de financiële steun van Stichting De Hond Kan De Was Doen. Zonder hulp van de stichting was de teamtraining van Ferre en Beer niet mogelijk geweest. Ook Anita Korff de Gidts werd door Saskia naar voren gehaald en extra in het zonnetje gezet. Omgekeerd had Anita cadeautjes voor Ferre en diens grote broer Daan meegebracht.

Iris en Pippin krijgen hun certificaat.

‘Samen het mogelijke mogelijk maken’

Duidelijk werd nog eens hoe belangrijk een assistentiehond kan zijn; voor kinderen, maar ook voor mensen met ernstige PTSS-klachten. ‘Samen het mogelijke mogelijk maken’, is het motto van BultersMekke Assistancedogs. In alle zes de gevallen geldt dat voor de volle honderd procent. Stichting De Hond Kan De Was Doen werkt nauw samen met Bultersmekke Assistancedogs om het mogelijke ook financieel mogelijk te maken.

Saskia met Ferre en Beer.

‘De hulphond is voor zijn baasje van zeer grote betekenis’

Daarvoor is uiteraard geld nodig. Anita Korff De Gidts: ‘Het is prachtig om te zien hoe dit in de praktijk gaat. De persoonlijke omstandigheden zijn verschillend, maar in alle zes deze situaties is de hulphond van zeer grote betekenis. Wij blijven ons sterk maken om assistentiehonden te laten opleiden om mensen met een beperking meer zelfredzaamheid en perspectief te bieden. De behoefte is enorm. Help mee en steun ons; elke euro is van harte welkom. We kunnen dat niet genoeg benadrukken!’

Lees ook het eerdere interview over Ferre en Beer >>

Lees het interview met Iris van der Sluis over het belang van haar hond Pippin >>

 

Back To Top