skip to Main Content

Ferre en Beer

De Labradoodle Beer past precies bij Ferre. Nu al zie je Beer naast Ferre aan zijn rolstoel, fier meelopen. Ze gaan er samen voor! Met behulp van Saskia, de moeder van Ferre is dit een mooi en bijzonder traject waarin zij de teamtraining voor haar rekening neemt.

Ferre is geboren met het Syndroom van Apert en werd in de zomer van 2014 getroffen door een hersenvliesontsteking. Hij heeft acht weken in coma gelegen en is hierdoor meervoudig gehandicapt.

“Achterom kijken doe ik liever niet; te confronterend en vooral niet meer terug te draaien. In het begin was het gevoel ‘ik ben mijn kind kwijt’ heel heftig. Nu voel ik dat niet meer zo. Ik heb mijn kind juist weer terug! De rolstoel maakt van Ferre een koning, een koning op zijn troon. We hebben nog een lange weg te gaan, maar Ferre maakt nog steeds stapjes vooruit. Ik hoop dat hij er nog veel zal maken want ooit zal ik hem los moeten laten..”, zegt Saskia

Al meer dan 25 operaties heeft Ferre ondergaan. De ziekenhuisdagen zijn zwaar voor hem en worden steeds zwaarder; ook voor Saskia en Ferdinand. Een hulphond kan deze intensieve periodes van ziekenhuisopname een stuk draaglijker maken. Ferre is gek op dieren en de natuur. Hij komt hierdoor tot rust, waardoor hij open kan staan voor nieuwe dingen en zich beter kan ontwikkelen.

Ferre heeft een geweldige broer; Daan (5 jaar). Ook Daan heeft al heel veel meegemaakt in zijn jonge leventje en heeft door de vele spoedopnames van Ferre een verlatingsangst ontwikkeld, want zijn broertje kon zomaar weg zijn als hij uit bed kwam. Daan kan dus ook wel een maatje gebruiken en hij heeft dan ook de naam voor de hond bedacht: Beer 🙂

En Beer is gekomen; een vrolijke Labradoodle die uitstekend past in dit positieve gezin. Vader Ferdinand, moeder Saskia, broer Daan en Ferre zelf genieten van alle balorigheid van de pup. Maar er wordt ook serieus getraind. De teamtraining wordt gegeven door Hulphondenorganisatie BultersMekke AssistancedogsOnder de bezielende leiding van Erika Bulters worden Saskia en Ferre en Beer gecoacht. Saskia wordt geleerd om te gaan met de hond in combinatie met Ferre. Beer wordt opgeleid tot een assistentiehond die Ferre zal gaan ondersteunen en stimuleren in zijn ontwikkeling. Maar ook om een maatje voor hem te zijn die hem door angstige momenten (ziekenhuisbezoeken, behandelingen, durven liggen zonder angst), heen helpt. En natuurlijk gaat Beer helpen in de verzorging (aangeven van spullen) en spelen, knuffelen, mee naar buiten etcetera.

Stichting De Hond Kan De Was Doen gelooft in de teamtraining van Ferre en Beer met Saskia, en steunen van harte dit project.

Back To Top