Ga naar hoofdinhoud

Ferre is zo ontzettend blij met zijn hulphond Beer

Labradoodle Beer past precies bij Ferre. Ze vormen een hecht team en doen samen van alles. Volgens Saskia,  moeder van Ferre, is dit een mooi en bijzonder traject. ‘Ik ben zo blij met de komst van Beer in ons gezin!’ Op 4 december 2018 werd een mijlpaal bereikt: het team Ferre en Beer slaagde voor het examen.

Een unicum, want voor Bultersmekke Assistancedogs was dit het eerste traject waarbij een hond ontwikkelingsgericht is opgeleid. ‘Een proces waar we Ferre door de inzet en aanwezigheid van Beer heel mooi in zijn ontwikkeling hebben kunnen motiveren en stimuleren,’ aldus Erika Bulters van BultersMekke.

Ferre is geboren met het Syndroom van Apert en werd in de zomer van 2014 getroffen door een hersenvliesontsteking. Hij heeft acht weken in coma gelegen en is hierdoor meervoudig gehandicapt.

“Achterom kijken doe ik liever niet; te confronterend en vooral niet meer terug te draaien. In het begin was het gevoel ‘ik ben mijn kind kwijt’ heel heftig. Nu voel ik dat niet meer zo. Ik heb mijn kind juist weer terug! De rolstoel maakt van Ferre een koning, een koning op zijn troon. We hebben nog een lange weg te gaan, maar Ferre maakt nog steeds stapjes vooruit. Ik hoop dat hij er nog veel zal maken want ooit zal ik hem los moeten laten..”, zegt Saskia.

 

Ferre op zijn ziekenhuisbed met zijn hulphond Beer.

 

Al 27 operaties achter de rug
Al 27 operaties heeft Ferre ondergaan. De ziekenhuisdagen zijn zwaar voor hem en worden steeds zwaarder; ook voor Saskia en haar man Ferdinand. Een hulphond kan deze intensieve periodes van ziekenhuisopname een stuk draaglijker maken. Ferre is gek op dieren en de natuur. Hij komt hierdoor tot rust, waardoor hij open kan staan voor nieuwe dingen en zich beter kan ontwikkelen.

.

Ferre heeft een geweldige broer; Daan. Ook Daan heeft al heel veel meegemaakt in zijn jonge leven. Hij heeft door de vele spoedopnames van Ferre een verlatingsangst ontwikkeld, want zijn broertje kon zomaar weg zijn als hij uit bed kwam. Daan kan dus ook wel een maatje gebruiken en hij heeft dan ook de naam voor de hond bedacht: Beer 🙂

Beer, een vrolijke labradoodle die uitstekend past in het gezin
En Beer is gekomen, een vrolijke labradoodle die uitstekend past in dit positieve gezin. Vader Ferdinand, moeder Saskia, broer Daan en Ferre zelf genieten van alle balorigheid van hun hond. Maar er is ook serieus getraind. De teamtraining werd gegeven door Hulphondenorganisatie Bultersmekke Assistancedogs. Onder de bezielende leiding van Erika Bulters zijn Saskia en Ferre en Beer als een intens samenwerkend team gecoacht.

Saskia heeft geleerd om te gaan met de hond in combinatie met Ferre. Beer is opgeleid tot een assistentiehond die Ferre ondersteunt en die hem stimuleert in zijn ontwikkeling. Beer is ook een maatje voor Ferre en helpt hem in angstige momenten, zoals ziekenhuisbezoeken, behandelingen en durven liggen zonder angst). En natuurlijk helpt Beer bij de verzorging van Ferre (aangeven van spullen) en is Beer er om mee te spelen, te knuffelen en mee naar buiten te gaan.

Ferre en Beer hebben met succes examen gedaan
De teamtraining werd op 4 december 2018 afgesloten. Ferre en Beer deden met succes examen. ‘Grote dank aan de Stichting De Hond Kan De Was Doen die dit traject mogelijk heeft gemaakt. Zij hebben net als wij altijd in de mogeljkheden geloofd,’ zegt Erika Bulters. ‘Ook persoonlijk was het heel bijzonder om dit traject mee te maken en de samenwerking met moeder Saskia vorm te geven.’

Bekijk de video die is gemaakt van Ferre en Beer hieronder:

Stichting De Hond Kan De Was Doen is van meet af aan overtuigd geweest van het succes van de teamtraining van Ferre en Beer met Saskia, en wij hebben dit traject van harte ondersteund.

Back To Top