skip to Main Content

Wijkse Dijkenloop: opbrengst gaat opnieuw naar ons goede doel

Op zondag 9 oktober is de 3e editie van de Wijkse Dijkenloop. Dit loopevenement van 5 en 10 kilometer gaat over de dijk van Amerongen naar Wijk bij Duurstede. De opbrengst gaat ook nu naar Stichting De Hond Kan De Was Doen als lokaal goed doel. Dat was ook zo bij de vorige editie in oktober 2019. Toen brachten de ruim 400 lopers een bedrag van 600 euro bijeen voor onze stichting. Dat bedrag werd nog verhoogd met 135 euro aan persoonlijke giften.

‘Het is fantastisch om te ervaren dat velen met ons weer uitkijken naar dit mooie evenement,’ schrijft de organisatie in een aankondiging. Het parcours leidt de deelnemers vanuit Amerongen via de dijk langs de Rijn naar het historische centrum van Wijk bij Duurstede.De finish zal, zoals inmiddels gebruikelijk, op de Markt zijn in het hart van de bruisende binnenstad.

Op de foto de overhandiging van de cheque van 600 euro in 2019.

Over onze stichting

Bekijk ook de video die eerder dit jaar bij de RTL-quiz ‘Weet ik veel’ werd getoond. In de video leggen Philip en Anita Korff De Gidts helder uit wat Stichting De Hond Kan De Was Doen betekent voor mensen met een beperking.

Link: https://vimeo.com/694793073


Over de Wijkse Dijkenloop

De Wijkse Dijkenloop wordt georganiseerd door de gelijknamige Stichting Wijkse Dijkenloop. De laatste editie was in oktober 2019. Daarna werd het loopevenement niet georganiseerd vanwege de coronacrisis.

Normaal gesproken doen er honderden lopers mee aan het evenement. Doelstelling is het promoten van de loopsport in en rondom Wijk bij Duurstede door het organiseren van loopevenementen, zoals de Dijkenloop. Dit gebeurt met veel plezier vanuit een persoonlijke passie voor de loopsport. ‘Met onze organisatie en vrijwilligers willen wij alle deelnemers een mooie ervaring bezorgen,’ zo is op de website van de stichting te lezen. Het bestuur van de stichting bestaat uit Patricia Schuur (voorzitter), Ria Sprang (secretaris) en Erik Klaassens (penningmeester).

Meer info en inschrijven: https://www.wijksedijkenloop.nl/

 

Back To Top