Ga naar hoofdinhoud

Spreekbeurt op school of maatschappelijke stage: help mee!

Regelmatig houden kinderen op school een spreekbeurt over hulphonden en de betekenis die ze hebben voor mensen. Of maken leerlingen van middelbare scholen handig en leuk voorlichtings- en promotiemateriaal in het kader van een maatschappelijke stage. De dochter van Wendy uit Dorst hield een spreekbeurt over onze stichting. Haar juf maakte leuke foto’s die Wendy ons toestuurde. Dat vonden we leuk genoeg om op onze website te plaatsen. En om andere kinderen op het idee te brengen misschien ook een spreekbeurt te houden over hulphonden en de activiteiten van onze stichting.

Soorten hulphonden

Wat voor soort hulphonden zijn er, wat kunnen ze allemaal betekenen en welke training is er nodig om een hond bepaalde taken goed te leren uitvoeren? Dat gaat namelijk niet zomaar en niet elke hond is geschikt om te worden opgeleid tot hulphond. Daarover ging het in de spreekbeurt. Op verzoek van Wendy’s moeder hadden we promotiemateriaal opgestuurd. De spreekbeurt werd een groot succes.

Maatschappelijke stage

Ook leerlingen van middelbare scholen besteden geregeld aandacht aan onze stichting en de doelen waarvoor we ons inzetten. Vaak gebeurt dat in het kader van een maatschappelijke stage. Ook dat soort initiatieven ondersteunen we van harte. Zo maakte Maud van Rooij onlangs zelf een promotievideo. Een leuke, korte film die we ook graag op onze website vermelden. Hartelijk dank Maud!

 

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor een spreekbeurt of maatschappelijke stage?

Kijk dan op onze pagina Op school waar allerlei materiaal is te vinden. Kies uit wat je leuk en bruikbaar vindt.

Heb je een vraag: stuur ons dan een e-mail: bestuur@dehondkandewasdoen.nl.

 

 

Back To Top