Ga naar hoofdinhoud

Sponsorloop van kinderen BSO’s brengt ruim 1.582 euro op

Jasmijn, Sanne en Elin, leerlingen van het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede, hebben in het kader van hun maatschappelijke stage (M@S) een sponsorloop georganiseerd voor de kinderen van 2 tot en met 12 jaar van de BSO (BuitenSchoolseOpvang) Wijk bij Duurstede. De sponsorloop was in het stadspark in Wijk bij Duurstede. De kinderen liepen met elkaar het fraaie bedrag van € 1.582,85 bij elkaar voor Stichting De Hond Kan De Was Doen. Hartverwarmend, wat een mooi resultaat, zei voorzitter Philip Korff De Gidts toen hij hoorde welk bedrag de sponsorloop had opgebracht.

De Kind & Co Ludens-locaties in Wijk bij Duurstede zijn samen met de drie maatschappelijke stagiaires dit mooie initiatief aangegaan. Samen hebben ze de handen ineen geslagen voor Stichting De Hond Kan De Was Doen. De kinderen van BSO de Breeeje en de Bik liepen op 11 april in het stadspark hun sponsorloop.  Voor ieder rondje is geld opgehaald om de opleiding van meer opgeleide assistentiehonden voor mensen met een beperking mogelijk te maken.

De kinderen van kinderdagverblijf en peutergroep Het Anker trapten de sponsorloop af met een mooi parcours op het plein. Na de warming-up begonnen ze onder luid applaus van opa’s en oma’s aan hun rondjes. Daarna was kinderdagverblijf Bikkeltje en peutergroep Hobbit aan de beurt. Ook hier was enthousiast publiek aanwezig om de kinderen een hart onder de riem te steken. Wat een feest! De kinderen waren terecht supertrots op hun prestaties.

’s Middags renden de oudste kinderen van BSO de Breeeje en BSO de Bik een groot rondje op het evenemententerrein, de jongere kinderen een kortere variant. Na ieder rondje ontvingen ze een stempel. De kinderen waren mega fanatiek en bleven maar rennen. Hoe rood hun hoofden ook werden!🏃‍♀️🏃‍♂️

Hulphond Twinkel was er, naast de enthousiaste ouders, opa’s en oma’s, ook bij. De kinderen mochten na afloop vragen stellen aan Anita, het baasje van Twinkel🦮. Om direct te zien waar de kinderen het voor deden. Dit maakte het allemaal nog leuker!

Voorzitter Philip Korff De Gidts toonde zich zeer verheugd met het initiatief. ‘Het is geweldig om te zien hoe de leerlingen van het Revius zich voor ons willen inzetten. En het is fantastisch dat de kinderen zich zo hebben ingezet. Dank aan iedereen en zeker aan  Jasmijn, Sanne en Elin van het Revius. En aan onze jeugdambassadeur Elianne de Haan, die de leerlingen heeft geassisteerd bij deze actie.’

Maatschappelijke stage

Naast Jasmijn, Sanne en Elin zetten meer leerlingen zich via een maatschappelijke stage in voor het goede doel, in ons geval Stichting De Hond Kan De Was Doen.
Meer weten? Kijk op onze speciale pagina over maatschappelijke stages >>

Bekijk de korte video over de sponsoractie:

 

 

 

 

 

Back To Top