Ga naar hoofdinhoud

Pien en Jayzy oefenen petje

Zoals u weet ondersteunen wij van harte als stichting de teamtraining van Pien en Jayzy. Het is fantastisch te beleven hoe dit proces verloopt. Wij willen u uiteraard graag hierin mee nemen.

Dit verslag kregen we van Brechtje, de moeder van Pien:
En wat zegt Pien zelf….

“Ik vond het zo superleuk met Ingrid bij Stichting Assistentiehond NL Nederland. Daar was Esther met haar hulphond Bobby. Al die dingen waar de hond zijn baasje mee hielp dat leek mij ook heel erg mooi.
Ik mocht ook meteen dingen doen met de Bobby. Hij trok mijn sokken uit en zelfs mijn jas!

Toen papa en mama mij vertelde dat Ingrid had gebeld met een grote verrassing werd ik superblij. Ingrid had verteld dat ik ook een hulphond zou krijgen. Of ik dat ook wel wilde? Ja natuurlijk wilde ik dat. Heel heel graag! Mijn grote wens, een eigen hulphond. Ingrid vertelde dat ik straks veel moet gaan oefenen met mijn eigen hond. En ik krijg ook huiswerk! Maar dat vind ik helemaal niet erg. De hond gaat mij ook helpen met slapen.

Met Ingrid Ester en assietntiehond Bobby

’s Nachts ben ik altijd heel erg bang. Volgens mama roep ik wel 20 of 30 keer per nacht of ze me willen komen helpen. Ik bang ben om te gaan slapen en als ik slaap wordt ik weer bang wakker. Voor papa en mama is het ook niet fijn om zo vaak uit bed te moeten om mij te helpen. Wel tot 20 keer per nacht zegt mama. Papa en mama worden daardoor heel erg moe. En toen gingen we net als met Make a Wish, samen met Guusje, mijn kleine zusje, papa, mama en ik kennismaken met mijn hond.

Ik vond haar gelijk zo lief en vond het zo leuk dat ze bij mij komt wonen en ze heet Jayzy. Nu train ik iedere week met Jayzy en kunnen we al best veel. Jayzy kan al naast mijn rolstoel lopen. Hij kan ook al deuren open maken en dingen oprapen. Knuffelen vinden Jayzy en ik ook heel leuk. Als Jayzy iets goed doet krijgt hij een beloning, een klein hondenbrokje.  Ik krijg ook huiswerk, en dat vind ik ook leuk.

Ik hoop dat Jayzy heel lang bij mij zal blijven.
Pien

Back To Top