Ga naar hoofdinhoud

Noëlle en Noena hadden een heerlijke zomervakantie

Noëlle is supergelukkig met haar assistentiehond Noena. Het team ging in de zomer twee weken op vakantie en dat erg goed bevallen. Noëlle liet ons weten hoe het is gegaan. ‘Noena heeft zich erg netjes gedragen en we hebben veel gewandeld in het bos. Ze is ook mee geweest naar het zwembad op de camping en naar de winkel in het dorp,’ vertelt Noëlle trots.

Noëlle heeft 24 uur per dag ondersteuning nodig

Noëlle zit geregeld in een rolstoel en heeft daarnaast 24 uur per dag iemand in haar omgeving nodig vanwege het gevaar van verslikken en verstikking. Ook heeft ze last van sterk wisselende bloedsuikers. Assistentiehond Noena is in 2019 als pup in het gezin gekomen om Noëlle te helpen bij tal van taken. Waaronder het op tijd indrukken van een alarmknop.

 

De zomervakantie is Noëlle en Noena erg goed bevallen

De zomervakantie op de camping is het gezin erg goed bevallen. Noëlle vertelt over de ervaringen: ‘We kwamen er achter dat Noena het niet zo heeft met bepaalde mannen en dat hebben we teruggekoppeld met onze trainer Ronald en hij gaf ons het advies om meer mensen op te gaan zoeken. Dus dat gaan we zeker doen. Het gaat ook steeds beter met Noena en andere honden.’

Bloed prikken

‘Inmiddels zijn wij al weer enige tijd thuis en moet er bij mij vaak bloed geprikt worden. De mensen die dat doen komen bij ons thuis. Ook dan doet Noena het zeer goed ze snuffelt even aan de mensen en gaat dan naast mij zitten ofliggen. Ook gaat het steeds beter met naast de rolstoel lopen en vind ze hem steeds leuker ook  om er mee weg te gaan.’

Geen vergoeding door de gemeente of de zorgverzekeraar

Stichting De Hond Kan De Was Doen ondersteunt Noëlle en Noena door hun teamtraining te bekostigen. Deze kosten worden niet vergoed door de gemeente vanuit de WMO of door de zorgverzekeraar. Dat is ontzettend jammer. Een assistentiehond kan Noëlle, en ook andere jongeren in eenzelfde situatie, zoveel goeds brengen. Bovendien scheelt een assistentiehond aanzienlijk in de kosten. Om een voorbeeld te noemen: kan de hond met Noëlle mee naar school, is het voldoende om een verpleegkundige op afstand te hebben in plaats van dat deze permanent aanwezig moet zijn.

 

Back To Top