Ga naar hoofdinhoud

Noa en Sky: geslaagd voor de teamtest, een wereldteam

Noa en zijn assistentiehond Sky vormen samen één van de teams die wij als Stichting De Hond Kan De Was Doen de afgelopen jaren hebben gesteund met hun opleiding.  Wij feliciteren Noa en Sky van harte, Sky is nu een officieel gecertificeerde assistentiehond. Sky is allang niet meer weg te denken uit het leven van Noa en heeft hem heel veel gebracht. Zijn moeder Angelique schreef ons een poosje terug haar ervaringen en ze kijkt terug op het traject van de voorbije jaren.

Wat een prachtig koppel

Angelique: ‘Het begon als een groot avontuur met een hele lieve hond Sky en een wat onzekere jongen Noa. Wat een prachtig koppel zijn ze geworden. Het was vallen en opstaan, met een lach en soms met een traan, maar ze hebben het voor elkaar gekregen en hoe! Noa groeide en groeide in zijn ontwikkelingen ten opzichte van Sky en Sky groeide en groeide in zijn ontwikkelingen ten opzichte van Noa.

Het allergrootste voordeel vind ik dat de hechting (die voor mijn gevoel zo belangrijk is) direct van kleins af aan er is. De band tussen deze twee kanjers is daardoor ijzersterk geworden. De fases die ze samen doorlopen zijn, alleen dat al zijn herinneringen met een gouden rand.

Naar Disneyland in Parijs

Als proef op de som gingen we op het einde (voor de test) naar Disneyland in Parijs. Sky ging natuurlijk mee. Voor Noa was dit echt spannend en hij zag ook wel wat beren op de weg. Sky zag ze wel, maar hij had alleen maar oog voor Noa. Hoe mooi was dat om te zien, waarin ik vaak ook ontroerd werd. Noa zei, ik kan het en Sky ook. Ik was het helemaal eens met hem en twijfelde daar geen seconde aan. Dit geweldige team heeft zichzelf overtroffen en wat hebben we gelachen. Zo ging Sky zelfs mee in attracties en werd de blikvanger van het park. Sky vond dat helemaal niet eng hoor, nee zolang hij maar dicht bij zijn baasje kon zijn.

De dag van de teamtest: een spannend moment

De dag van de test naderde en dat zijn voor Noa vaak hele lastige situaties. Mam, zei Noa, ik zat samen met Sky in de Ratatouille, hahaha, deze test overleven we met 2 vingers in onze neus. Ik viel bijna van mijn stoel af bij deze woorden. Er stond ineens een zelfverzekerde jongeman voor mijn neus met een ietwat eigenwijs kijkende hond. Tranen rolde over mijn wangen en ik zei tegen Noa, natuurlijk kunnen jullie dit met gemak, jullie zijn een top team.

Met het slagen van de teamtest betekende dat voor Noa dat er een hele nieuwe zelfstandige periode aanbrak in zijn leven. Een waarvan we nooit gedacht hadden dat, dat zou kunnen.

Sky is the limit

Noa noemde zijn grootste vriend niet voor niks Sky, want de Sky is the limit en hij had gelijk ook!

Ik ben trots op ons gezin, we hadden totaal geen idee hoe we een hond moesten opvoeden of wat dan ook en kijk nu, echt al vele dingen meegemaakt en overal mee naar toe genomen. Geen uitdaging te gek! En dat is dankzij jullie, daar kan ik jullie nooit genoeg voor bedanken. Zonder hulp van de lieve mensen van Stichting De Hond Kan De Was Doen hadden we deze enorme zelfstandigheid van Noa nooit kunnen bereiken. Jullie doen zulk ontzettend goed werk, ga zo door!!!!  ❤️

Angelique, moeder van Noa

 

Ter info

De opleiding van Noa en Sky is gefinancieerd door Stichting De Hond Kan De Was Doen. Momenteel ondersteunen we 14 teams met hun opleiding. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Hartelijk dank.

Back To Top