Ga naar hoofdinhoud

Het bijzondere verhaal van Miriam en Zody

Miriam heeft veel meegemaakt in haar leven. Van fulltime werken, veel sporten en energie voor vijf hebben, naar fulltime pijn, veel uitdagingen om de dag door te komen en zich een uitgebluste jonge vrouw voelen. Ze weet uit ervaring hoe het voelt als je leven opeens op zijn kop kan staan en je in een neerwaartse spiraal terechtkomt. Maar ze weet ook dat het met de juiste keuzes, stappen en vooral de juiste hulp én kansen het ook weer opwaarts kan gaan.

De aanvraag die Miriam deed bij haar zorgverzekeraar voor de financiering van een assistentiehond-opleiding werd afgewezen. Gelukkig was er ook een aanvraag bij Stichting De Hond Kan De Was Doen gedaan. Daar stond ze op de wachtlijst.

Adoptiepup
Het bestuur van Stichting De Hond Kan De Was Doen kwam met de mededeling dat ze Miriam wilden helpen met het financieren van een assistentiehond-opleiding. Stichting De Hond Kan De Was Doen kreeg in 2022 een adoptiepup aangeboden door de fokker Monique Braken van LabradoodleMania uit Maastricht. Fantastisch!.

Het bestuur dacht na over plaatsing van de Australische labradoodle en Miriam was gek op een labradoodle. De match was een logisch gevolg. Dat was dus een schot in de roos! De pup kreeg de naam Zody. Miriams emoties en hoop vlogen alle kanten op van dankbaarheid.

Leven
En zo begon het bijzondere verhaal van Miriam en Zody. De naam Zody staat voor ‘leven’, dus de naam was voor haar al snel duidelijk. Want dat verwijst naar het leven dat Miriam zo graag wil en Zody gaat haar dat leven voor een stuk teruggeven. Zody is nog een jonge pup van nog maar ruim een half jaar. Ze is nu enkele maanden bij Miriam, maar wat hebben ze in die korte tijd al veel bereikt. Liefde is het woord dat deze prachtige samenwerking die tussen hun groeit heel goed samenvat.

Geëmotioneerd in de supermarkt
Hoewel Zody vanaf dag één al meegaat naar de supermarkt om te wennen, zat ze altijd in een kar. Op de foto zie je ze eerste keer samen als team. Zody deed het super! Halverwege de supermarkt raakte ze geëmotioneerd en besefte zo goed hoe Stichting De Hond Kan De Was Doen haar wereld vergroot, mooier en sterker maakt. De emoties hadden tijd nodig en die namen ze samen als team. Midden in een supermarkt, waar ze zo welkom zijn. En dat het ook nog achteraf op de foto gezet blijkt te zijn, betekent veel voor haar! Om dat wat ze voelde en hoe ze als team handelden, terug zien is echt geweldig. Met Zody haar poot op Miriams been, voelde het op dat moment als een warme knuffel. En door naar deze foto terug te kijken, voelt ze weer even die warmte, de dankbaarheid, en vooral.. de groei die plaats vindt tussen Zody en Miriam ♡

Ter info

Miriam en Zody zijn samen een van de teams die we financieel helpen met hun teamtraining. In totaal ondersteunen we momenteel een kleine twintig teams. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

Back To Top