Ga naar hoofdinhoud

Mira en Buddy gaan vaak samen op stap

Mira en haar assistentiehond Buddy zijn volop aan het trainen. Buddy kan Mira steeds beter ‘lezen’ en omgekeerd Mira kan ook Buddy steeds beter ‘lezen’. Mira en Buddy zijn samen een van de teams die wij als stichting ondersteunen met hun teamtraining en het is mooi om te constateren dat ze goede vorderingen maken. Buddy is langzaam rustiger aan het worden, vertelt Mira. Als ze een winkel ingaan, kan Buddy bijna altijd de mensen om hun heen negeren, zelfs als ze om zijn aandacht vragen.

Omgetrokken met de rolstoel

Mira gaat weer graag alleen met Buddy op pad. Een paar maanden geleden heeft Buddy haar tijdens het wandelen omgetrokken met de rolstoel. Dat was natuurlijk niet zijn bedoeling, maar Mira vond het daarna wel lastig om weer alleen met Buddy te gaan wandelen. Ze hebben het overlegd met hun trainer en toen besloten om Buddy alleen uit te laten met een halti, een hoofdtuig, om. Mede hierdoor gaat het wandelen nu erg goed. Ze zijn nu vooral bezig om Buddy te leren de trucjes die hij thuis doet ook buiten, in het openbaar te doen. Dit vindt hij nog erg lastig, omdat het hem niet goed lukt om te blijven focussen als er meerdere dingen tegelijk gebeuren.

Rijlessen

Mira is sinds kort bezig met rijlessen en verheugt zich er nu al op om in de zomer met Buddy te gaan toeren en misschien zelfs te gaan kamperen. Buddy zal dit waarschijnlijk heel erg leuk vinden, aangezien hij heel erg houdt van autoritten en buitenspelen.

Ter info

Mira en Buddy zijn samen een van de teams die we financieel hebben geholpen met hun teamtraining. In totaal ondersteunen we jaarlijks tien tot vijftien teams. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

Back To Top