Ga naar hoofdinhoud

Marlies en Roxy zijn onafscheidelijk

Marlies en Roxy zijn geslaagd voor de teamtest en hiermee is Roxy een officieel geaccrediteerde assistentiehond. Marlies is daar heel erg blij mee. Onlangs ontvingen Marlies en Roxy, samen met twee andere teams, hun diploma tijdens een officiële uitreiking in Woudenberg.

Roxy is een vrolijke, vriendelijke labrador met een enorme werklust. Dit maakte het eerste jaar met Roxy een enorme uitdaging voor Marlies. Bovendien was Roxy de eerste hond in haar leven, dus Marlies had veel te leren.

Instructeur Ineke, Marlies en Roxy. Trots op het behaalde certificaat.

Doorzetter
Gelukkig is Marlies een enorme doorzetter en genoot ze tegelijkertijd ook van het proces en de trainingen met instructeur Ineke van BultersMekke Assistancedogs. Ook hielp het dat ze zag dat Roxy goede vorderingen maakte. Ze groeiden als team steeds meer naar elkaar toe.

Progressieve neurologische aandoening
Marlies heeft een progressieve neurologische aandoening, die leidt tot een verstoring in de coördinatie van haar bewegingen en balans. Daarom is ze gebaat bij een wat grotere hond: Roxy helpt haar om in balans te blijven bij het lopen. Als Roxy aan een kortere lijn loopt, biedt zij Marlies tegendruk wat lopen voor Marlies enorm vergemakkelijkt.  Als zij samen langer op pad gaan, dan maakt Marlies gebruik van de geleidebeugel waardoor Roxy haar nog meer tot steun is bij het lopen.

Instructeur Ineke, Marlies en Roxy.

Conditie
Voor Marlies is het erg belangrijk om in beweging te blijven en een goede conditie te behouden. Roxy uitlaten zorgt voor de benodigde lichaamsbeweging voor Marlies. Wanneer zij met de fiets erop uit gaat, loopt Roxy keurig naast de fiets of zit zij in de fietskar. Vaak gaan ze dan naar het bos, waar Roxy enorm van geniet.

Hulp bij veel alledaagse taken
In huis helpt Roxy met het uittrekken van de jas en sokken, het openen en sluiten van keukenladen, kastjes en deuren. Spullen die Marlies laat vallen, raapt Roxy voor haar op. Zo kan Marlies energie uitsparen voor andere activiteiten. In de toekomst kunnen deze taken nog verder uitgebreid worden, al naar gelang de behoefte van Marlies. Roxy is haar allerliefste maatje, die haar nabijheid en troost biedt en ervoor zorgt dat Marlies niet alleen is. De twee zijn onafscheidelijk!

Ter info

Marlies en Roxy zijn samen een van de teams die we financieel hebben geholpen met hun teamtraining. In totaal ondersteunen we jaarlijks tien tot vijftien teams. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

 

 

Back To Top