Ga naar hoofdinhoud

Marlies en Roxy: een goed team in de dop

Marlies en Roxy vormen samen een van de teams die door Stichting De Hond Kan De Was Doen worden gesteund met hun opleiding. Marlies stuurde onlangs een verslag van de vorderingen. Een goed team in de dop.

Reizen gaat goed
‘Afgelopen oktober is Roxy twee keer meegegaan naar een activiteit van de patiëntenvereniging (Ataxie Vereniging Nederland). Ik wist dat dit een opgave zou worden met lang reizen, drukte en lawaai. Roxy heeft het beide dagen erg goed gedaan. Na verloop van tijd stapten er zelfs mensen over haar heen, terwijl zij lekker lag te smikkelen van haar botje en ik kon lunchen. Ook het reizen gaat erg goed, ik kan me zelfs voorstellen dat Roxy het trillen/geluid van de auto rustgevend vindt, zo goed doet ze het dan.

Na deze twee beproevingen dacht ik dat ze ook prima mee kon naar een vergadering van 4 à 5 uur. De eerste keren ging dit prima, maar in een week tijd twee dagen waarop Roxy alleen maar kon liggen en wachten in een vreemde omgeving, is toch nog wat teveel gevraagd.
Rond onze activiteiten, groeit onze band, wat heel fijn is. Laatst merkte mijn moeder zelfs op dat ze Roxy steeds op mij zag wachten (mijn moeder is geen fan van dieren).

Eind vorig jaar was Roxy loops, de hele decembermaand mocht ze daarom niet los lopen. Gelukkig heeft ze geen nesteldrang of iets dergelijks, ze is alleen erg oplettend en soms zelfs schrikachtig. Dit terwijl vuurwerk haar koud laat, zo bleek eind december (gek maar waar).’

Ter info

Marlies en Roxy worden met de opleiding financieel geholpen door Stichting De Hond Kan De Was Doen. Momenteel ondersteunen we tien teams met hun opleiding. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

Back To Top