Ga naar hoofdinhoud

Laura en Tiba: Met creativiteit kom je een heel eind

Met creatief denken kom je een heel eind. Dat geldt ook voor Laura. Ze vond een hele creatieve oplossing om beter contact met Tiba te hebben. Bijvoorbeeld om Tiba te kunnen belonen.

Samen met haar hond Tiba vormt Laura een van de teams die Stichting De Hond Kan De Was Doen steunt met hun opleiding. Laura is blij dat ze met de opleiding is gestart. ‘Ik was heel benieuwd hoe het zou gaan. Tiba is inmiddels anderhalf jaar oud en doet het bij ons heel goed.’

‘Een punt waar wij vaak tegen aan liepen, is dat ik Tiba niet kan belonen en moeilijker contact met haar kan maken. Dit komt omdat ik mijn armen niet kan bewegen. Door middel van een koekje of zoiets  kregen wij Tiba wel bij mij op schoot of in de buurt, maar vervolgens moet iemand anders mijn handen bewegen om haar te kunnen aaien. Wij waren dan ook heel benieuwd hoe dat zou gaan bij de trainingen, aangezien ik haar moet gaan trainen en haar “baasje” moet gaan worden.’

Een automatische visvoermachine: dat is dé oplossing

De teamtraining van Laura en Tiba gebeurt door Bultersmekke Assistancedogs. ‘Gelukkig kwamen zij met een hel goed idee: het gebruiken van een automatische visvoermachine om zo Tiba te kunnen belonen. Normaal worden deze machines gebruikt om op afstand via je telefoon je vissen te kunnen voeren in het aquarium en aangezien ik wel via mijn rolstoel mijn telefoon kan bedienen, zou dit een oplossing kunnen zijn. Dit is nog niet eerder op deze manier gedaan, dus het zou wel even zoeken zijn.’

Gelijk besteld

‘Uiteindelijk had mijn instructrice er één gevonden en deze hebben wij meteen besteld. Helaas kon ik het tijdens de training nog niet gebruiken, omdat de app niet op mijn telefoon werkte. Inmiddels is dit opgelost, maar wij merken wel dat de verbinding buiten wordt verbroken. Ook hiervoor hebben we al een oplossing op het oog en zijn druk bezig om deze te realiseren voor de volgende training. Zodat ik dan “echt kan beginnen”. Binnenshuis gebruik ik het visvoerapparaat al wel af en toe en het is leuk om te zien hoe Tiba al helemaal weet hoe het werkt en dat het voor haar is.’

‘Ik hoop dat wij  ook buiten het visvoerapparaat snel kunnen laten werken, zodat ik dan Tiba zelf ook kan belonen.’

Supportbeurs 2022

Laura en Tiba waren overigens ook aanwezig op de Supportbeurs 2022, die in juni in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden. Dat was op uitnodiging van BultersMekke Assistancedogs. Zie Laura en Tiba op de foto.

Back To Top