skip to Main Content

Joas en Buddy: nieuw team van Stichting De Hond Kan De Was Doen

Dankzij de giften en donaties van velen kunnen we de opleiding van steeds meer nieuwe teams mogelijk maken. Joas en Buddy zijn samen een van de nieuwe teams die we ondersteunen met hun opleiding.

Joas vader Henk Willem Laan zette eind vorig jaar een crowdfundingsactie op. Dit leverde veel respons op, maar niet genoeg om het benodigde totaalbedrag van ongeveer €20.000 bij elkaar te krijgen. Met onze steun is die mijlpaal wel bereikt en kon de opleiding van Joas met zijn labrador Buddy start gaan.

Henk Willem Laan wendde zich tot onze stichting met de vraag of ook wij Joas en Buddy zouden kunnen en willen helpen. Zowel bij de gemeente als bij de zorgverzekeraar werd de hulpvraag voor vergoeding van de opleiding van Buddy afgewezen. Terwijl een goed opgeleide assistentiehond voor Joas heel veel gaat betekenen, zowel bij allerlei dagelijkse dingen en ook als maatje.

 

‘Namens deze twee vrienden zijn wij ongelofelijk blij met de grote steun voor de opleiding van Buddy tot hulphond voor Joas,’ liet Henk Willem Laan op Instagram weten. ‘We kunnen het bijna niet geloven maar we hebben het fondsenwervingsdoel bereikt voor de opleiding van Buddy tot hulphond. 🐕 ❤️❤️

We hebben maar liefst 250 donaties gekregen en we kregen eind februari te horen van de grote bijdrage van Stichting De Hond Kan De Was Doen.
We zijn blij en dankbaar!!’

De opleiding van Buddy tot erkende assistentiehond door BultersMekke Assistancedogs kan nu snel starten en zal bij elkaar 1,5 tot 2 jaar duren. We gaan iedereen op de hoogte houden van de vorderingen van dit team.

Ter info

Joas en Buddy worden met de opleiding financieel geholpen door Stichting De Hond Kan De Was Doen. Momenteel ondersteunen we meer 12 teams met hun opleiding. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Hartelijk dank.

Back To Top