Ga naar hoofdinhoud

Jessica en Jaimy zijn een mooi team

Jessica en Jaimy zijn samen één van de teams die met hun teamtraining worden ondersteund door Stichting De Hond Kan De Was Doen. Samen vormen ze een mooi team. Jaimy voert als ADL-assistentiehond inmiddels steeds meer alledaagse taken uit voor Jessica. Dat scheelt voor Jessica enorm veel, waardoor ze haar lichaam minder belast en minder pijn heeft. Het team slaagde onlangs voor de basistest, de eerste belangrijke stap in de opleiding. Een update van instructeur Jessica van BultersMekke Assistancedogs.

De twee Jessica’s en Jaimy in hun midden.

Hulp bij alledaagse taken
Half februari 2022 maakte instructeur Jessica voor het eerst kennis met haar naamgenoot en Jaimy een Golden Retriever van toen één jaar oud. Jessica heeft chronische pijn in de rug, schouders en nek door slijtage, littekenweefsel en kalkophoping. Alledaagse handelingen en bewegingen zijn hierdoor een belemmering. Jessica heeft ook last van krachtsverlies in haar benen en kan op een goede dag korte stukken lopen, maar is daarnaast ook afhankelijk van een scootmobiel en rolstoel. Haar energie op een dag is beperkt.ADL-assistentiehond Jaimy neemt alledaagse taken van haar over, waardoor ze haar lichaam minder belast, minder pijn heeft en haar zelfstandigheid kan behouden. Bovendien houdt ze meer energie over om leuke dingen te ondernemen. Jessica houdt van vissen, creatief bezig zijn en wandelingen maken met Jaimy. Natuurlijk waren er in het begin ook uitdagingen. Zo hing Jaimy vaak in de lijn, pakte ze stokken of graspollen vast die ze nooit meer losliet en sleepte alles mee het huis in.Jaimy: steun en toeverlaat bij lichamelijke tegenslagJessica kwam zichzelf ook tegen en leerde grenzen stellen voor haarzelf en haar aandoening en de beperkingen die dat met zich meebrengt accepteren. Ook leerde ze geduldig te zijn naar Jaimy, zodat Jaimy haar eigen beslissingen kan maken. Jessica en Jaimy waren goed op weg samen, totdat ze lichamelijke tegenslag kreeg. In die tijd is Jaimy haar steun en toeverlaat. Ook leert Jaimy signaleren als Jessica dreigt weg te vallen. Jaimy blijft altijd bij haar en laat hulpverlening altijd toe. Jaimy rijdt mee in de ambulance en ze verblijft overdag bij Jessica in het ziekenhuis.Samen verder groeienJessica en Jaimy groeien samen verder. Zo doet ze samen met Jessica de was. Ze haalt de was uit de wasmachine, geeft knijpers aan en brengt stapeltjes was weg naar de kast. Ook doen ze samen boodschappen en ruimen die op. Jaimy geeft gevallen spullen aan, opent deuren en neemt de post mee huis.Jessica en Jaimy van harte gefeliciteerd!

Ter info

Jessica en Jaimy vormen samen een van de teams die we financieel helpen met hun teamtraining. In totaal ondersteunen we momenteel 14 teams. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

 

Back To Top