skip to Main Content

Hulphonden voor kinderen

Een hulphond voor kinderen kan assisteren bij verzorgingstaken zoals het helpen met aan- en uitkleden of het aangeven van gevallen voorwerpen. Maar ook bij taken als het openen en sluiten van deuren, laden, kasten en de koelkast. Ook bedient hij lichtknoppen, alsmede lift- en alarmknoppen.

De hond zorgt bovendien voor afleiding en is het speelkameraadje voor kinderen die vanwege de beperking weinig bewegingsvrijheid hebben of niet kunnen spelen met andere kinderen.

De hulp van de hond maakt kinderen zelfstandiger en minder afhankelijk van ouders of andere gezinsleden voor alledaagse dingen. Kinderen die vanwege hun gezondheid vaker geïsoleerd zijn van leeftijdgenootjes, zijn minder eenzaam met hun hond. De opleiding van een hulphond voor een kind wordt afgestemd op de beperking en de hulpvraag van het kind. Een kind met een motorische beperking heeft een ander soort hulpvraag dan een kind met autisme, epilepsie of andere beperkingen. Het is aan de school om te bepalen welk soort hulphond het best past in de situatie van het kind. (ADL/Autisme/Epilepsie/PTSS/)

Assistentiehond-kindstockfresh_124316_girl-dog-portrait_sizeL_94aa1e

Back To Top