Ga naar hoofdinhoud

Donatie van liefst 10.000 euro van Bets en Boudewijn

Bets en Boudewijn Engel zijn zestig jaar samen. Het echtpaar uit Doorn besloot dat te vieren met familie en vrienden met de presentatie van een speciaal boekje ‘De wereld volgens Manu’. Koningspoedel Manu is de hulphond van het stel. In het boekje beschrijft Bets hoe het leven er uit ziet door de ogen van Manu. De opbrengst van het boekje is voor Stichting De Hond Kan De Was Doen, bepaalde het echtpaar. Onlangs werd er onverwacht een bedrag van maar liefst 10.000 euro op onze bankrekening bijgeschreven. Een fantastisch gebaar van Bets en Boudewijn.

Wonen in Lapland

Het echtpaar woont het grootste deel van het jaar in Lapland, een lang gekoesterde wens. ‘Ik wilde rendieren, toendra en een ‘oervolk’ om ons heen, maar wel op een plek die met de auto bereikbaar is. Boudewijn wilde aan het water wonen. Zo zijn we op onze stek in Porjus terecht gekomen, net boven de poolcirkel.’

‘Honden vormen de rode draad in mijn leven’

Bets heeft twintig jaar een hondenschool in Doorn gehad en trainde honden om menselijk gedrag te spiegelen. ‘Honden vormen de rode draad in mijn leven,’ vertelt Bets in een krantenartikel van Nieuwsblad De Kaap. Na twee Newfoundlanders die tien jaar werden, kwam zes jaar geleden koningspoedel Manu in het leven van Bets en Boudewijn.

‘We hebben bewust gekozen voor een koningspoedel omdat de intelligentie en omdat het een groot ras is. Manu is geen officiële hulphond, maar wij oefenen wel met hem om ons te ondersteunen bij allerlei dagelijkse dingen. Van het leeghalen van de wasmachine tot het ondersteunen bij het aantrekken van schoenen. Of om hulp te halen als dat nodig is. We wonen in Lapland erg afgelegen en Boudewijn is slechthorend. Als hij in de kelder is en ik roep hem, gaat Manu hem halen.’

Boeken van Bets

Bets schreef meerdere boeken, over honden en over het leven in Lapland. Haar nieuwe boek ‘Het leven volgens Manu’. In dit boek beschrijft Bets hoe de wereld er uit ziet door de ogen van Manu. ‘Ik vind het leuk om naar het gedrag van Manu te kijken en daarover te schrijven. Wat doet hij, wat gebeurt er en wat heeft dat met ons te maken?’ Dat heeft een leuk boek opgeleverd.

Zestig jarig verlovingsfeest vieren

In mei waren Bets en Boudewijn in Nederland om hun zestig jarig verlovingsfeest te vieren. Want ze hebben meer met hun verloving dan met het trouwen. Dat jubileum werd in Doorn samen met familie en vrienden gevierd en tijdens de bijeenkomst werd ook het boek ‘De wereld volgens Manu’ gepresenteerd. Dat de opbrengsten aan Stichting De Hond Kan De Was Doen worden gedoneerd, werd bij die gelegenheid ook bekend gemaakt. Dat resulteerde in een donatie van 10.000 euro. ‘Een fantastisch gebaar waarmee we weer iemand kunnen helpen, zei voorzitter Philip Korff de Gidts toen hij de bijschrijving zag.

Bets en Boudewijn zijn imiddels weer terug naar hun vertrouwde Lapland.

Het boek ‘De wereld volgens Manu’ (ISBN 978-94 6328 554 4) is onder meer verkrijgbaar bij onlinewinkel Bol.

Link naar het artikel van Wendy Appel in Nieuwsblad de Kaap >>

 

Back To Top