Ga naar hoofdinhoud

Sinds Max er is, is Dimitri een heel ander persoon

Dimitri en Max zijn geslaagd voor de teamtest en hiermee is Max een officieel geaccrediteerde assistentiehond. Sinds Max er is, is Dimitri een heel ander persoon geworden. Niet meer angstig om naar buiten te gaan, maar een persoon die dingen onderneemt met zijn gezin. Iemand met glinsteringen in zijn ogen. Instructeur Suus van BultersMekke Assistancedogs is ontzettend trots op het resultaat van alle inspanningen. ‘Ik heb hier niets meer aan toe te voegen.’

Suus: ‘Aan het begin van het traject viel de band tussen Max en Dimitri direct al op… Max was een en al oog voor Dimitri. Buiten gingen beide direct scannen. Via diverse oefeningen richtte Max zich steeds meer op Dimitri.

Super hoe Dimitri direct alle tools en oefeningen toepaste in zijn dagelijks leven.
Hierdoor werden de oefeningen gelijk geïntegreerd in hun dagelijks leven. Nadat de vaardigheden aangeleerd waren, werden ze ook direct toegepast.

Nooit een stap terug, altijd vooruit

In korte tijd waren er dan ook nauwelijks woorden nodig om Max aan te sturen, omdat Max de oefeningen al gauw in de context beheerste. Alsook hoefden we nooit een stap terug te doen tijdens de training.
Daarbij hadden Dimitri en Max ook een ontzettende mooie balans tussen een stukje appel en de vrije ruimte waarin Max dingen mocht laten zien, waarna Dimitri de regie weer terug nam.

Daarbij hebben we de dingen heel zwart-wit gemaakt in wat je wel en niet wilde zien dat Max deed.

Max voelt heel goed aan wanneer bij Dimitri de spanning oploopt

Daarnaast lukte het ook steeds beter om goed te luisteren naar Max en te kijken naar de signalen die Max liet zien. Vervolgens kwam er steeds meer rust. Zo geeft Max heel duidelijk aan als bij Dimitri de spanning oploopt.  Luistert Dimitri niet? Dan geeft Max dit nog duidelijker aan. Is de spanning te hoog? Neemt Max Dimitri mee naar buiten of haalt hem weg uit de situatie. Dit geeft rust wat zich vertaalde naar vertrouwen. Vertrouwen in Max alsook vertrouwen in zichzelf. Daarnaast liet Dimitri Max zich gehoord en gezien voelen waardoor Max ook steeds meer ging “fine tunen” en bv aangeeft waar de spanning zit en met behulp van druk verlichting geeft wat voor Dimitri helpend is.

Natuurlijke buffer

Tevens zorgt Max voor een natuurlijke buffer. Mooi hoe Max deze oefening opgepakt heeft. Daarnaast laat Max dit ook op een hele mooie manier zien, vanuit rust, vertrouwen zonder spanningssignalen. En, wil iemand toch langs Max? Dan blijft Max als een blok beton staan, onverplaatsbaar tussen Dimitri en de ander! Totdat jij aangeeft dat jullie weer verder gaan. Dan beweegt Max netjes met je mee.

We hebben gekeken wat zowel jij als Max nodig hebben. Wat vergroot jullie gevoel van veiligheid? Wat draagt bij tot ontspanning? Af en toe even stilstaan hoe gaat het met jou? En met Max? Wat hebben jullie nodig? Wat staat er op de voorgrond? En daar passende keuzes bij maken.
En toen ik een van de laatste keren bij dit team was, zag ik een hele andere Dimitri. Een Dimitri met glinsteringen in zijn ogen, die dingen onderneemt met zijn gezin.

Niet meer kapot moe….maar voldaan moe… 

Jeetje… dacht ik… Ik heb hier niets meer aan toe te voegen!

Weet dat ik zo ongelofelijk ontzettend trots op ze ben. Ongelofelijk trots op dit team! Wat hebben jullie met zijn allen ontzettend hard gewerkt!

Wauw… dankbaar dat ik met dit geweldige team heb mogen samenwerken!

Ik wens dit team alle goeds!

Heel veel liefs Suus’

Ter info

Dimitri en Max zijn samen een van de teams die we financieel hebben geholpen met hun teamtraining. In totaal ondersteunen we momenteel vijftien teams. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

Back To Top