Ga naar hoofdinhoud

De Seizurehond of epilepsiehond

Een Seizurehond of epilepsiehond is speciaal getraind om mensen met epilepsie te waarschuwen als er een epileptische aanval dreigt. Hij kan anticiperen op aanvallen en daarmee valpartijen en secundaire schade voorkomen. De hond kan hulp inroepen door de alarmknop in te drukken. Ook kan de hond zijn baasje in een stabiele zijligging leggen.

Ester Westrate met Bobby

 

 

 

 

 

 

 

 

Als de epilepsiehond de aanval vroegtijdig aan voelt komen waarschuwt hij zijn baas, door contact te maken en/of medicatie te halen om zo een aanval voorkomen. Het leven met een epilepsiehond geeft de baas een groot gevoel van veiligheid, zodat hij duidelijk meer vrijheid krijgt in zijn dagelijkse leven.

In deze link Seizurehond Sylvia leest u over Sylvia. Vanaf haar vroege jeugd kampt Sylvia met ernstige en veelvuldige epileptische aanvallen. Zonder een Seizure hond zou Sylvia ernstig beperkt zijn in haar sociale leven.

Quiandra, huidige Seizurehond (epilepsiehond) van Sylvia

Ervaringen met haar eigen honden en studie over het wezen hond, zorgden er voor dat Sylvia een schat aan informatie heeft over het trainen van een hond tot Seizure hond. Een verhaal van Sylvia met haar indrukwekkende honden de Tevuerense herders: Astucia, Paquita, Silver en Fortune die inmiddels allen overleden zijn. Maar zonder Seizure hond kan Sylvia absoluut niet en Quiandra kwam in Sylvia’s leven, ook een Tevuerense Herder, en ook  deze heeft zij weer opgeleid tot Seizurehond die een levensreddende taak heeft.

Paquita, een van de inmiddels overleden Seizurehonden van Sylvia
Back To Top