Ga naar hoofdinhoud

De PTSS hond

De PTSS-hond wordt opgeleid voor mensen met een post traumatisch stresssyndroom (PTSS). Ze zijn er specifiek voor mensen met angsten, depressies en trauma’s. Deze hulphond geeft structuur en invulling aan de dag. U moet voor de hond zorgen en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Op straat geeft de hond veelal een veilig gevoel.

Daarnaast speelt de hond in op het gedrag van zijn baasje. De hond komt bijvoorbeeld niet naar u toe of blijft in zijn bench als u een slechte dag heeft. Als er een situatie optreedt waarin u kunt dissociëren* kan uw hond hiervoor waarschuwen. Als de dissociatie toch optreedt, kan de hond u in veiligheid brengen en hulp inschakelen.

Patronen van langdurig op bed blijven liggen of binnenshuis blijven, worden daarmee zoveel mogelijk doorbroken. U voelt zich veelal veiliger, hebt meer controle over uw psychische gezondheid en u onderneemt meer. Het feit dat de hond kan waarschuwen bij dissociatie geeft niet alleen u, maar ook de mensen in uw naaste omgeving een geruster gevoel.

*(een dissociatieve stoornis is een stoornis waarbij bewustzijn, geheugen, identiteit en waarneming van de omgeving niet meer naar behoren werken)

Back To Top