Ga naar hoofdinhoud

Butler en Twinkel: dikke maatjes

De coronacrisis gooide  ook roet in het eten wat betreft de training van Bernedoodle  Twinkel, de beoogde opvolger van Butler als assistentiehond van Anita Korff De Gidts. Butler is, zoals bij velen bekend, al vele jaren het boegbeeld van Stichting De Hond kan De Was Doen. Eind juni werd hij 12 jaar. ‘Maar Butler werkt nog heel graag’, liet Anita Korff De Gidts weten. Ook de training van Twinkel is inmiddels weer opgepakt en dat is positief nieuws. Butler en Anita schreven voor het eerst in langere tijd weer hoe het gaat en nu met de puber Twinkel in huis. Dat willen we u niet onthouden.

 

Anita met Twinkel in het park

 

Twinkel en Butler, inmiddels de beste vriendjes

De opleiding tot assistentiehond bij Bultersmekke Assistancedogs is nu in volle gang. Het is een drukte van belang zo met Twinkel, maar ook dikke pret. De jolige puberende Twinkel zorgt wel voor de vrolijke noot. De wijze lobbes Butler zorgt dat Twinkel de rust op tijd bewaart. Het is voor Anita constant observeren en managen. Een assistentiehond die zo lang samenwerkt met zijn vrouwtje zorgt voor een hechte binding. Er lijkt dan nauwelijks plaats voor nog iemand in die roedel maar Twinkel kwam en het proces startte. Daar moet uiterst zorgvuldig mee omgegaan worden en dat kost tijd, energie en geduld. Je wilt dat uiteraard  zo goed mogelijk doen om de nieuwe situatie gelijk fundament te geven wat staat als een huis.

Wennen

Het is voor iedereen  dan ook een beetje geven en nemen en mooi te zien hoe Butler al snel Twinkel toeliet bij zijn vrouwtje. Was het in het begin nog wat stroef al gauw had Butler vertrouwen in Twinkel en vond hij het oké. Alsof hij voelde dat daar de sterke kracht kwam die hem kwam ondersteunen in zijn werk en de weg naar zijn pensioen. Butler is een hond met een groot hart en wil immers de beste opvolger die er maar is.  Butler  lijkt  alle vertrouwen in Twinkel te hebben. Mooi voorbeeld is de belangrijke plek van het voetenplaatje op de rolstoel. Vanaf dat punt gebeurt veel. Butler geeft veel aan vanuit die positie en helpt Anita ook veel makkelijker vanaf dat punt als vanaf de grond. Maar ook voor een heerlijke knuffel of lekkere beloning ben je via het voetenplaatje een stuk dichter bij je vrouwtje. Butler vind het vervelend als er andere honden op het voetenplaatje gaan staan van de rolstoel maar van Twinkel accepteert hij dat inmiddels.

Anita heeft bedacht om de knuffelsessies om de beurt te doen. En als Twinkel voor zijn beurt gaat dan zegt Butler er wat van. Kort en bondig  wat Twinkel snel begrijpt en dan ook weer rap met vier poten op de grond staat.  Er moeten vele lessen geleerd worden en gelukkig gaat dat allemaal samen in heel goede harmonie.

Butler, 12 jaar inmiddels, maar nog steeds ‘aan het werk’ ❤️
Back To Top