Ga naar hoofdinhoud

Buddy gaat met Joas mee naar het ziekenhuis

Joas en Buddy zijn al een aardig eind met hun teamtraining. Stichting De Hond Kan De Was Doen draagt bij in de kosten hiervan. Joas en Buddy hebben een hechte band met elkaar en dat blijkt ook uit de begroeting door Buddy als Joas uit school komt. Omgekeerd zoekt Joas Buddy voortdurend op om te aaien of te knuffelen. Ook is Buddy al een aantal keer mee naar het ziekenhuis geweest. Ook daar is Buddy de rust zelve, zo laten de ouders van Joas weten.

Buddy is voor Joas de rustgevende factor na een vervelend onderzoek

Buddy gaat uit zichzelf gaat liggen op de momenten dat hij niet nodig is. Buddy zorgt voor afleiding tijdens het wachten op de artsen en is er als rustgevende factor na een vervelend onderzoek. Tijdens de onderzoeken merken we dat Joas te boos is om aandacht te hebben voor Buddy en hebben we als ouders ook zelf de handen vol aan Joas. Het is heel fijn om te merken dat Buddy dan rustig naast de rolstoel blijft zitten of liggen en we als ouders de volledige aandacht aan Joas kunnen geven. Na het onderzoek is het fijn dat Buddy dan naast de stoel zit en Joas hem kan aaien en troost kan zoeken bij Buddy.

Tijdens het koken

Tijdens het koken, waarbij Joas graag ‘helpt’ door de messen te pakken of aan je handen te trekken terwijl je de groenten aan het wassen bent, heeft Buddy geleerd op een vaste plek in de keuken te gaan liggen. We merken dat er hierdoor meer rust ontstaat tijdens het koken doordat Joas om Buddy heen scharrelt op de grond, waarbij hij tussendoor Buddy opzoekt als veilige basis om even tegenaan te liggen of hem te aaien.

Een heerlijke huisgenoot

En verder blijft Buddy de heerlijke huisgenoot waar volop mee geknuffeld en tegenaan gelegen kan worden 🙂

Ter info

Joas en Buddy worden met de opleiding financieel geholpen door Stichting De Hond Kan De Was Doen. Jaarlijks ondersteunen we tussen de tien en vijftien teams met hun opleiding. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

Back To Top