Ga naar hoofdinhoud

Bram en Spike: 2022 is een spannend jaar

Spike is de assistentiehond van Bram. Assistentiehond in opleiding, om precies te zijn. Bram en Spike zijn al een heel eind. Eind oktober vorig jaar slaagde het team voor de basistest, een mijlpaal. Ook dit jaar staat er van alles te gebeuren, waaronder een operatie die Bram zal ondergaan. Een update.

Epileptische aanvallen

Bram heeft geregeld epileptische aanvallen. De bedoeling is dat Spike wordt opgeleid tot epilepsiehond en Bram en zijn ouders en zus Yfke gaat helpen. Bijvoorbeeld met het eerder signaleren van een mogelijke epilepsieaanval om zo sneller actie te kunnen ondernemen. Ook ‘s nachts. Dat zal veel meer rust in het gezin geven. De teamcoaching van Bram en Spike is in volle gang.

‘Deze maand wordt Spike alweer 2 jaar en Bram gaat geopereerd worden, hij krijgt een ‘Nervus Vagus Stimulator’, dit is een soort pacemaker voor de hersenen die geïmplanteerd wordt in zijn borst, deze wordt vervolgens aangesloten op zijn hersenzenuw, we hopen dat hierdoor de aanvallen zullen afnemen. We kunnen vanaf nu elk moment opgeroepen worden en reizen dan af naar het ziekenhuis in Maastricht. Volgende keer hopen we er meer over te kunnen vertellen….

Spike geslaagd

Eind oktober heeft Spike de basistest gehaald, dit is één van de twee diploma’s die Spike moet halen om een gecertificeerde assistentiehond te worden. Sindsdien zijn we begonnen met het bepalen van de praktijkdoelen, denk hierbij aan het halen van het tasje met  noodmedicatie, het drukken op een noodknoop om hulp in te roepen, openen van deuren en wellicht het breken van Brams val bij een aanval. Nu zien we dat Spike vooral tijdens de epilepsie-aanval en na een aanval er voor Bram is, hij likt aan zijn handen en gaat bij hem liggen als Bram bijkomt van de aanval.

Buiten trainingen

Afgelopen maanden hebben we gelukkig wat meer in winkels en op de markt kunnen oefenen met Spike. Ook is hij regelmatig aanwezig bij de voetbaltraining of wedstrijd van Bram. We merken goed dat Spike steeds rustiger wordt.

 

Pubertijd

Spike is zijn pubertijd nog niet helemaal door en Bram begint net. Regelmatig ziet Spike nog kans om ondeugende dingen te doen. Zo zijn de schoenen van sommige gasten bij ons thuis  toch wel erg leuk en lekker om te stelen en daarmee dan heerlijk onder de bank te gaan liggen, een plek waar we niet makkelijk bij kunnen. Ook bij het bouwen van Lego merken we dat Spike vaak eerder een gevallen blokje te pakken heeft dan wij.

Ontspanning

Spike en Bram vinden het heerlijk samen te hangen of ontspannen op de bank tv te kijken, daarbij doet Spike regelmatig heerlijk zijn ogen dicht en neemt hij de meest ontspannen poses aan.

Wij hebben heerlijk van de kerstdagen genoten met spelletjes, een vriendje die komt  spelen en veel wandelen buiten met Spike. Heel veel meer keuze was er de afgelopen tijd ook niet.’

 

Ter info

Bram en Spike worden met de opleiding financieel geholpen door Stichting De Hond Kan De Was Doen. Momenteel ondersteunen we tien teams met hun opleiding. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

Back To Top