Ga naar hoofdinhoud

Blog – Butler en Toffee: ‘Wat is het toch een leuk meisje’

Butler, de assistentiehond van Anita Korff De Gidts, heeft sinds kort een zusje: Toffee. Deze jonge labradoodle gaat op termijn de taken van Butler overnemen. Butler gaat namelijk met pensioen. Hoe gaat dat nu als er een nieuwe pup in het gezin komt? Butler schrijft hierover regelmatig een blog, op Facebook en op deze website. Hieronder de tweede aflevering in dit verhaal.

Een heel leuk meisje
‘Toffee is me toch een leuk meisje! Eerst was ze een beetje stil maar dat was alleen de eerste dag en daarna begon het. Ze huppelt door het huis alsof ze nooit weg is geweest. Ze komt binnen en pakt mijn grote vis en jumpt op mijn kussen. Ik kijk mijn ogen uit maar vind het ook heel leuk. Weet je wat ze ook kan? Ze loopt zo onder mij door! En ze kan ook al op het voetenplaatje staan van het baasje.

Ze moet nog wel veel leren, bijvoorbeeld dat ze niet in huis haar drolletjes mag deponeren. Dat deed ze namelijk een keer. Ik dacht eigenlijk dat vrouwtje wel zou vragen of ik de luiers zou willen pakken van baby-puppy, maar nee dat werkt zo niet. Toffee moet net als ik netjes leren buiten drolletjes en plasjes te doen. Maar vrouwtje kan haar niet oppakken om buiten te zetten en mantelzorgman Philip is de hele dag de deur uit. Dat zou een lekker rommeltje worden en daarom heeft Toffee twee pleegmoeders. Ans en Gerie zijn puppy-coaches en zij helpen ons met Toffee. Ik kan ook niet in mijn eentje Toffee verzorgen, omdat ik mijn poten al vol heb aan het vrouwtje.

Een lot uit de loterij
“We hebben een lot gewonnen”, zegt vrouwtje. Ik snap er niets van. “Ans en Gerie zijn een lot uit de loterij,” hoor ik vrouwtje zeggen. Ik snap niet wat ze bazelt, want Ans en Gerie zien er net zo uit als vrouwtje en komen niet uit een loterij. We doen gewoon samen met Toffee, dat hebben we afgesproken.

Puppycoaches
Toffee woont bij Ans en Gerie en ze komen iedere dag bij ons. Ans en Gerie zorgen voor Toffee en zijn gelijk begonnen met haar dingen te leren. Dat is belangrijk omdat Toffee mijn opvolger gaat worden. Als ze bij ons zijn, gaat vrouwtje met Toffee en mij knuffelen. Ook mogen Toffee en ik spelen, maar ze is zo vlug dat ik haar niet eens kan bijhouden. Ans zegt dat er benzine in Toffee zit, dat geloof ik eigenlijk niet. Gister vroeg ze aan Toffee of haar benzine nog niet op was. Ik zoeken naar de tankdop bij haar, maar nee hoor. Ans vergist zich.

Een hele goede assistentiehond in spé
Ik vind het in ieder geval al heel knap dat Toffee me al nadoet met drinken. Ze drinkt niet uit haar eigen bakje laag bij de grond, nee ze lebbert gewoon gezellig uit mijn drinkbak. Ze kan er bijna niet bij, dat kleine apie, omdat die veel te hoog staat. Maar ze doet het gewoon! Als ze mijn werk net zo goed gaat doen, dan hebben we hier een hele goeie assistentiehond in spé.’

Volg Butler ook op Facebook voor meer foto’s >>

Back To Top