Ga naar hoofdinhoud

Kennisquiz ‘Weet Ik Veel’ levert donatie van 12.000 euro op

Tijdens een aflevering van kennisquiz ‘Weet Ik Veel’ is 12.000 euro bij elkaar gestreden voor Stichting De Hond Kan De Was Doen. De aflevering waarin onze stichting te zien was, werd zaterdag 26 maart uitgezonden op RTL4.

In deze wekelijkse quiz strijden honderd studenten en drie bekende Nederlanders tegen elkaar om te kijken wie de beste algemene kennis heeft. Aan iedere aflevering zit een goed doel gekoppeld, en dat waren wij dus afgelopen aflevering.

In de finale streden actrice Esmée van Kampen en student Dominique Thijssen met elkaar om in de beschikbare tijd zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Elk goed antwoord leverde extra geld op. Aan het eind van de finaleronde stond de teller op 12.000 euro, een fantastisch mooi bedrag natuurlijk.

In de aflevering werd ook aandacht besteed aan wat wij precies doen bij Stichting De Hond Kan De Was Doen. In een kort filmpje mochten we uitleggen hoeveel impact een hulphond kan hebben op het leven van mensen met een beperking. Anita en Philip Korff de Gidts hebben hiervoor in oktober van vorig jaar al opnames gehad, samen met assistentiehond in opleiding Twinkel. Ook Iris en haar hond Pippin kwamen in beeld. Zij zijn een van de teams die onze stichting heeft ondersteund.

We willen RTL ontzettend bedanken voor de spotlight die zij aan onze stichting hebben gegeven. En natuurlijk ook Esmée van Kampen voor haar knappe prestatie!

Back To Top