Ga naar hoofdinhoud

Team Noa en Sky: uitdagingen

Noa en zijn assistentiehond Sky gaan uitdagingen niet uit de weg. Zoals de lang gekoesterde wens van Noa om samen met Sky naar een tuincentrum te gaan. Een nieuwe uitdaging en een belangrijk onderdeel in de training. Want samen zijn ze nog steeds in opleiding en die opleiding is mogelijk gemaakt door Stichting De Hond Kan De Was Doen.

 

 

Bezoek aan het tuincentrum
Noa vertelt: ‘Ik vind dat er veel uitdagingen zijn in het leven en een daarvan was dat ik graag naar een tuincentrum wilde gaan met Sky, mijn assistentiehond in opleiding. Ik moet ook regelmatig oefenen in de winkels met Sky, dat hoort bij de opleiding. Het is belangrijk de winkeltraining goed te doen om straks makkelijk boodschappen te kunnen doen, Sky kan dan met gemak in de winkels helpen en zich keurig gedragen.
De kerstdagen vind ik een hele fijne periode, ik houd daarvan. Maar in deze periode is het meestal moeilijk in groen te blijven, ik kan maar zo in donkerrood eindigen.. In kleuren denken is makkelijk voor veel mensen. Groen is oké en rood is overbelast.
Op het einde van het jaar is er stress en drukte op school.

 

Extra prikkels
Daarnaast willen mijn artsen alles nog even checken en er zijn prikkels van allerlei gekke dingen in deze maand. Dit alles bij elkaar betekent dat ik goed moet opletten dat ik de juiste beslissingen neem en voldoende rust heb.

Het betekent niet dat ik geen uitdagingen aan moet gaan. Dus vol goede moed en een hoop lood in mijn schoenen gingen we naar het tuincentrum. Steeds weer laat Sky mij zo verbazen, want eigenlijk hoefde hij niet veel training te hebben, maar ikke wel. Hahaha.
Hij deed het echt fantastisch en natuurlijk gingen er ook wat dingen mis. Meestal als Sky iets niet helemaal begrijpt komt dat omdat ik net iets te laat doorhad wat er ging gebeuren. Het is vaak hard werken samen maar we leren dan ook heel veel met en van elkaar.
Al met al is er steeds meer vertrouwen en doet Sky zich soms wel voor als een boefje! Maar als het erop aan komt laat hij vol overtuiging zien wat hij kan en ben ik trots op ons beiden!
Back To Top