Ga naar hoofdinhoud

Team Mira en Buddy geslaagd voor de eerste test

Mira en haar hond Buddy zijn volop in training. En zie, een tijdje terug is Buddy geslaagd voor zijn eerste test! Mira maakte zich hiervoor vooraf een beetje zorgen, maar die bleken ongegrond. Een mooie mijlpaal en intussen zijn Mira en Buddy druk met trainen op weg naar de volgende officiële test.

Zenuwachtig voor de basistest

Mira vertelt ons: ‘Voor de basistest zijn we met Buddy naar Ikea gegaan. Ik was er niet helemaal gerust op of alles naar wens zou gaan. Ik wist dat Buddy al de taken op de lijst kon doen, maar of hij ze ook allemaal achter elkaar kon doen in een drukke omgeving wist ik nog niet zo zeker. Het begon gelijk al met de moeilijkste taak: mensen op een rustige manier begroeten. Buddy is gek op mensen en als hij iemand tegen komt die hij kent, gaan alle remmen los.  Toen Miriam (de trainer van Buddy) en Joop (de man die de test ging afleggen) op ons af kwamen lopen, werd ik al zenuwachtig. Buddy begon meteen enthousiast te kwispelen, maar toen ik hem vertelde om te gaan zitten deed hij enorm zijn best om zich rustig te houden en te gaan zitten. Na een vrolijke, maar gecontroleerde begroeting gingen we naar binnen.

Het tweede onderdeel van de basistest was een speeltje laten liggen op de grond. Joop legde een leren beurs met veel lekkere geurtjes op de grond en Buddy en ik moesten hier langs zonder dat Buddy het speeltje zou oppakken.  We kwamen steeds dichterbij en toen Buddy eroverheen moest lopen stak hij zijn neus hoog in de lucht, alsof hij wist dat hij de beurs moest negeren. Vanaf dat moment waren mijn zenuwen weg en wist ik dat Buddy de basistest zou halen.

Hele hoge scores

De meeste andere onderdelen gingen ook heel erg goed. Voor Buddy waren de moeilijkste opdrachten om achter de rolstoel te lopen – waar hij me niet kon zien – en op de grond blijven liggen wanneer ik achteruit reed. Bij deze oefening bleef hij wel op de grond, maar kroop hij stiekem steeds dichter naar me toe.  Voor ieder onderdeel werd je beoordeeld met een score tussen 1 en 4.  Een 1 was onvoldoende, 2 was matig, 3 was voldoende en 4 was goed. Buddy had uiteindelijk van de 17 opdrachten voor 14 opdrachten een 4 gehaald en voor 3 opdrachten een 3 gehaald. We waren allemaal enorm trots op Buddy en met een nieuw speeltje gingen we weer naar huis.’

Sindsdien trainen Mira en Buddy door om taken nog beter uit te voeren. Het team is op de goede weg en daar is iedereen erg blij mee.

Ter info

Miriam en Zody vormen samen een van de teams die we financieel helpen met hun teamtraining. In totaal ondersteunen we momenteel 14 teams. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

 

Back To Top