skip to Main Content

Radiospots op de regionale en lokale zenders

Stichting De Hond Kan De Was Doen laat van zich horen op de radio

Met een spotje ingesproken door Jaap Jongbloed, geen onbekende in radio- en tv-land. Doel van het spotje is om meer bekendheid te geven aan de activiteiten van de stichting én om meer financiën te genereren. Want dat laatste blijft hard nodig gezien de wachtlijst die er momenteel is.

De spot wordt uitgezonden tot eind mei 2021.

In de radiospot wordt ingegaan op de vraag wat voor iemand met een beperking betekent als veel alledaagse dingen een probleem zijn. Wat als je voor veel praktische zaken altijd weer een beroep moet doen op andere mensen? Denk aan boodschappen doen, de deur open doen, iets van de grond pakken, aan- en uitkleden of omdraaien in bed. Toch zijn er in Nederland duizenden mensen die zich elke dag weer voor dit soort problemen gesteld zien, omdat ze rolstoel gebonden zijn of de straat niet op durven vanwege PTSS-problematiek.

Meer zelfredzaamheid voor mensen met een beperking
Hoe kun je de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen met een beperking vergroten en ervoor zorgen dat ze niet voor heel veel dingen afhankelijk zijn van anderen? Een assistentiehond kan een hele belangrijke rol spelen. Als 24×7 mantelzorger.

Praktische hulp, maar ook liefde en aandacht
Assistentiehonden bieden praktische hulp en bijstand, maar geven ook liefde en aandacht. Ze zijn er altijd, onvoorwaardelijk. Zo is het maar net, vindt ook Philip Korff de Gidts, voorzitter van Stichting de Hond Kan De Was Doen. Een assistentiehond kan letterlijk helpen de was te doen. De stichting financiert de opleiding van een assistentiehond voor kinderen en volwassenen als eigen middelen niet toereikend zijn. De zorgverzekeraar en gemeentes vergoeden die groep vaak niet.

Om assistentiehond te worden is 1,5 tot 2 jaar training en begeleiding nodig door gekwalificeerde instructeurs van hulphondenscholen. Een kostbare aangelegenheid (20.000 euro), inclusief alle nazorg.

Doel: wachtlijst verkorten
De enorme steun van assistentiehonden voor o.a. kinderen met een beperking staat meer en meer in de belangstelling. Dat is ook te merken aan het groeiende beroep dat mensen op de stichting doen. Het aantal aanvragen overstijgt de mogelijkheden ruimschoots en daarom zoeken we  voortdurend naar extra fondsen. Onder meer via de radiospotjes. Een aantal bekende Nederlanders, zoals Jaap Jongbloed, hebben belangeloos een radiospot voor ons ingesproken.

Op de website van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) hebben we een eigen pagina. De NLPO is het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland.

De spot kan gedownload worden via: https://we.tl/t-J2aQLD8FSd

Beluister onze spot via onze Facebook-pagina:

Radiospot

Heeft u onze radiospot al geluisterd? Bij de NLPO De Ned. Lokale Publieke Omroepen, 240 radiostations kunt u hem het komend jaar voorbij horen komen. Hier kunt u hem luisteren en natuurlijk delen wat wij zeer waarderen. Wij danken @Jaap Jongbloed voor zijn medewerking aan onze radiospot!

Geplaatst door Stichting De Hond Kan De Was Doen op Vrijdag 29 mei 2020

 

Back To Top