Ga naar hoofdinhoud

De betekenis van PTSS-hond uitgelegd bij DOE (Diergeneeskunde)

Op zaterdag 21 mei was Stichting De Hond Kan De Was Doen aanwezig bij het Diergeneeskunde Outdoor Event in Utrecht. Op het ‘Lezingenplein’ gaf Lisette de Klerk uitleg over de betekenis van een assistentiehond, in dit geval haar PTSS-hond. Bono. Voor mensen met PTSS is een goed getrainde assistentiehond vaak van heel groot belang. De hulphond geeft structuur en invulling aan de dag. Daarnaast speelt de hond in op het gedrag van zijn baasje. Patronen van langdurig op bed blijven liggen of binnenshuis blijven, worden daarmee zoveel mogelijk doorbroken.

Lisette: ‘Ik leef weer’

In haar lezing vertelt Lisette hoe zij met Bono als haar assistentiehond haar leven weer op de rit heeft gekregen. En het is niet zomaar een hond. Bono is een Leonberger die zij onder professionele begeleiding van BMA (Bultersmekke Assistancedogs) zelf heeft opgeleid tot een internationaal gecertificeerde assistentiehond. Zij zegt: ‘Dankzij de 24/7 begeleiding die mijn assistentiehond mij biedt, heb ik een totaal ander leven. Ik durf weer uit huis te gaan. Ik durf weer onder mensen te komen en zelfs op vakantie te gaan Kortom: ik leef weer.’

Diergeneeskunde Outdoor Event

DOE, de afkorting van het Diergeneeskunde Outdoor Event, vond plaats op het faculteitsterrein van diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Op deze dag kon iedereen workshops volgen of een demonstratie bijwonen. Bezoekers kregen een unieke kijk in de wereld van de diergeneeskunde. Ook waren er rondleidingen. Namens Stichting De Hond Kan De Was Doen was voorzitter Philip Korff De Gidts aanwezig. Namens BultersMekke Assistancedogs (BMA) was Joep Mourits aanwezig.

Back To Top