Ga naar hoofdinhoud

Pebbles en Michel (PTSS), een zeer succesvolle combi

Michel heeft veel last van PTSS. Sinds de komst van assistentiehond Pebbles is de situatie heel veel verbeterd. De mentale gezondheid van Michel is dankzij de samenwerking met Pebbles enorm verbeterd. Zo zijn er ‘s nachts veel minder nachtmerries en ook het medicijngebruik van Michel is een stuk minder geworden.

Dankzij de steun van Stichting De Hond Kan De Was Doen

Stichting De Hond Kan De Was Doen bekostigde de opleiding van Michel en Pebbles, BultersMekke Assistancedogs verzorgde de intensieve trainingen. Met een prachtig eindresultaat tot gevolg. Pebbles is al enige jaren een officiële PTSS hond. Onlangs deden Michel en Pebbles de jaarlijkse test. Daarbij was goed te zien dat ze alweer een aantal jaren goed op elkaar zijn ingespeeld. De samenwerking is vol liefde en is een en al vanzelfsprekendheid. Samen zijn ze een prachtig team. De gezondheid van Michel is dankzij de samenwerking met Pebbles enorm verbeterd. Zo gaan de nachten veel beter omdat er minder nachtmerries zijn. Pebbles geeft hierin steun door bij hem op zijn kussen te liggen en hoofddruk te bieden. Hij voelt zich veel stabieler en goed in contact waardoor hij in het hier en nu kan blijven en daardoor niet meer gaat dwalen. Bovenal beleeft Michel enorm veel plezier met Pebbles en kan hij volwaardig meedoen binnen het gezin.

Het plezier is weer terug

Echtgenote Sonja is nog steeds erg blij met de situatie zoals die nu is. ‘Mijn man is een grote sterke man waaraan niemand iets ziet,’ vertelde Sonja al eens eerder aan ons. ‘Door het vele dissociëren was Michel niet in staat om te werken of afspraken te maken omdat hij nooit met zekerheid wist of hij ze kon nakomen. Na jaren therapie bleven vooral deze punten een groot probleem. Dat is door de komst van Pebbles als assistentiehond sterk veranderd. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee. Michel wordt niet meer badend in het zweet wakker en doet volwaardig mee in ons gezin. Ook zijn plezier is weer voor een groot deel terug. Dat is pure winst. We zijn Stichting De Hond Kan De Was Doen nog altijd erg dankbaar dat zij ons destijds hebben gesteund.’

 

Back To Top