skip to Main Content

Groot onderzoek naar epilepsie-hulphonden i.o.v. Min. van VWS

Deelnemers gezocht!

In opdracht van het Ministerie van VWS start er halverwege 2018 een groot onderzoek met als doel informatie te verzamelen welke bruikbaar is voor een besluit over de vergoeding van epilepsiehonden in het basispakket. Het onderzoek wordt gecoördineerd door Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)  en institute for Medical Technology Assessment (iMTA) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Experts van SEIN, Kempenhaeghe, Hulphond Nederland, Bultersmekke Assistancedogs, het Epilepsiefonds, de Epilepsie Vereniging Nederland, de Open Universiteit en het LUMC maken deel uit van het projectteam.

Deze honden worden getraind om te helpen tijdens en na een epileptische aanval van hun baasje. Om te kunnen bestuderen wat een epilepsie-hulphond betekent voor de gezond- heid en het welzijn van epilepsiepatiënten, zijn Erasmus School of Health Policy & Management en institute for Medical Technology Assessment op zoek naar mensen met moeilijk behandelbare epilepsie die willen deelnemen aan het onderzoek.

Bultersmekke Assistancedog Banios

Banios, epilepsie/ADL hond van Helma Verhoeven

Als deelnemer krijgt u (kosteloos) een epilepsie-hulphond. Tijdens het onderzoek, dat drie jaar duurt, houdt u een aanvals- dagboek bij en vult u elke drie maanden een vragenlijst in.

Heeft u interesse om deel te nemen aan het onderzoek? Bekijk dan de informatie over deelname, en meldt u aan voor een van onze informatiebijeenkomsten op 12 maart of 9 april. 

Of neem contact op met: Valérie Wester email; wester@eshpm.eur.nl / tel: 010 – 408 8026

 

Back To Top