Ga naar hoofdinhoud

Nijmeegse studenten kijken terug op geslaagde RAGweek

Elk jaar organiseren Nijmeegse studenten acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor twee goede doelen. Dit jaar waren dat Stichting De Hond Kan De Was Doen en Right to Play. Hoogtepunt is de RAGweek. Die was dit jaar van 8 tot en met 15 april. De officiële start was op 8 april via een livestream vanuit de Radboud Universiteit in Nijmegen, daarna waren er de hele week tal van acties en online evenementen.


Over de RAGweek: wat is dat?

De RAGweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarin studenten zich in zetten voor het goede doel. Elk jaar wordt een nationaal en een internationaal doel gekozen. Stichting De Hond Kan De Was Doen is voor 2021 het nationale goede doel, Right to Play het internationale doel. Tijdens de RAGweek worden er allerlei activiteiten georganiseerd in samenwerking met tientallen studenten-, studie- en studentensportverenigingen. De opbrengst van alle acties wordt binnenkort bekendgemaakt.

Acties in het kader van de RAGweek
Normaal gesproken zijn er veel acties in en met de horeca. Dat kon dit jaar niet vanwege de lockdown. Dus heeft het bestuur van de RAGweek gezocht naar alternatieven. Zoals het doneren van statiegeld, online challenges, een online borrel, een actie met boekhandel Roelants, waarbij van elke bestelling één euro naar het goede doel gaat, en een actie met museum Het Valkhof in Nijmegen (Night at the Museum) op 16 april jl. Ook diverse sportieve activiteiten stonden op het programma.

De officiële start van de RAGweek was op 8 april
Ondanks de lockdown was er toch een officiële start van de RAGweek op de universiteitscampus in Nijmegen. Daarvoor is speciale toestemming verleend door de Radboud Universiteit. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, verrichtte samen met de rector magnificus van de universiteit, Han van Krieken, de officiële start de RAGweek via een livestream. Hierbij was een klein aantal mensen aanwezig, waaronder vertegenwoordigers van Right to Play en Stichting De Hond Kan De Was Doen. En vanzelfsprekend het bestuur van de RAGweek.

De start van de RAGweek, met burgemeester Hubert Bruls en han van Krieken, rector magnificus van de Radboud Universiteit, het bestuur van de RAGweek en de beide Goede Doelen.

 


Lezing over het kinderbrein

Op maandagavond 12 april was er een (online) lezing over het ‘kinderbrein’ door prof. Dick Swaab. Het was een van de hoogtepunten van de RAGweek. Op de eerste dag, na de officiële start op 8 april, was er ‘s middags een presentatie van Joop Mekke van BultersMekke AssistenceDogs en Philip Korff de Gidts, voorzitter van Stichting De Hond Kan De Was Doen, over de betekenis van een assistentiehond en wat er allemaal bij een goede opleiding komt kijken. Helma, al jarenlang een ‘gebrruiker’ van een assistentiehond, was met haar hond Tjarro aanwezig om te vertellen wat Tjarro als signaalhond voor haar betekent. Naast een beperkt aantal studenten in een van de collegezaken van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) was ook deze presentatie online te volgen.

Met tevredenheid terugkijken
‘Inmiddels is de RAGweek is weer voorbij, maar wat hebben we er van genoten,’ laat het bestuur weten. ‘Wij bedanken iedereen die zich er dit jaar voor heeft ingezet om van de RAGweek 2021 weer een topjaar te maken.

Nog niet genoeg van ons gehad? Geen paniek. We zijn nog niet klaar dit jaar. Houdt onze sociale media goed in de gaten voor onze loterijtrekking en Opbrengstenborrel later dit jaar. dan maken we ook bekend welk bedrag er ondanks de coronamaatregelen toch bijeen is gebracht. . Hopelijk zien we jullie allemaal (fysiek) daar!

Groetjes,
Het 14e bestuur der stichting RAGweek Nijmegen’

Links

RAGweek op Facebook: https://www.facebook.com/ragweeknijmegen

Lezing met Dick Swaap en Rohan Cools over het kwetsbare kinderbrein: https://www.facebook.com/events/264566705291446

Back To Top