skip to Main Content

Nijmeegse studenten in actie voor het goede doel

Ondanks de lockdown vanwege de corona-maatregelen komen 50 studie- en studentenverenigingen in Nijmegen toch in actie om Stichting De Hond Kan De Was Doen financieel te steunen. Dat gebeurt in het kader van de RAGweek. Stichting De Hond Kan De Was Doen is een van de uitverkoren goede doelen. Right to Play is het andere (internationale) goede doel. Eind vorig jaar was het eerste online evenement in de vorm van RAGweek opdRAGten Twitch Charity Stream. De apotheose van de RAGweek is in week van 8 – 15 april 2021.

Ben je geïnteresseerd, kijk dan op op de Facebook-pagina. De link vind je hier »

 

 

Over de RAGweek

De RAGweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarin studenten zich in zetten voor het goede doel. Elk jaar wordt een nationaal en een internationaal doel gekozen. Stichting De Hond Kan De Was Doen is voor 2021 het nationale goede doel. De RAGweek 2021 is van 8 tot en met 15 april 2021. Tijdens de RAGweek worden er activiteiten georganiseerd in samenwerking met studenten-, studie- en studentensportverenigingen. Dat betreft ook allerlei culturele en sportieve activiteiten bezoeken. Daarnaast vinden er op de campus en in de stad ‘eetacties’ plaats. Afgelopen jaar boden verscheidene restaurants een RAGweekmenu aan.

Het bestuur van de RAGweek Nijmegen
Het bestuur van de RAGweek Nijmegen

Voorzitter Philip Korff De Gidts is erg verheugd over de uitverkiezing door de Nijmeegse studenten voor Stichting De Hond Kan De Was Doen als een van de twee goede doelen voor 2021. ‘Geweldig dat wij zijn uitgekozen: meer kinderen en jongeren met beperking kunnen een teamtraining met assistentiehond gaan doen, levens gaan veranderen! Begin november 2020 heb ik een zeer inspirerende brainstorm gehad met alle voorzitters van de 50 studie- en studentenverenigingen. Ook was ons gevraagd een pitch te houden. In het Engels vanwege de vele internationale studenten in Nijmegen. Onze penningmeester Bim Bensdorp heeft die taak op zich genomen. In een videoboodschap in het Engels legt Bim uit waarom een assistentiehond voor kinderen en jongvolwassenen zo belangrijk kan zijn. Het is erg mooi geworden en de voorzitters waren erg enthousiast over onze pitch. Als bestuur kijken we nu al zeer hoopgevend uit naar de RAGweek, al is het momenteel een stuk lastiger om allerlei acties te houden in verband met de corona-maatregelen. Ook omdat de horeca al lange tijd gesloten is.’

Meer info: http://www.ragweeknijmegen.nl/nl/

RAGweek opdRAGten »

Website Right to Play »

Back To Top