skip to Main Content

Nieuw team: Neil en Sif zijn volop in training

Als Stichting De Hond Kan De Was Doen helpen we op dit moment veertien teams. Neil en zijn hond Sif is een van die teams. De teamcoaching bij Bultersmekke Assistancedogs is nog maar pas begonnen maar Neil en Sif maken al goede vorderingen.

Waarom staan wij zo achter dit traject van Neil en Sif? Neil heeft Cerebrale Parese, waardoor hij zwakke gewrichten en een zwak evenwicht heeft, een halfzijdige verlamming en spasmes in zijn armen en benen. Daarnaast heeft hij ook last van epilepsie. Als je met deze beperkingen door het leven moet dan is de juiste hulp op het goede moment zeer belangrijk. Nu wordt de zorg gedaan door de ouders, mantelzorgers en door professionele zorg. Neil kan letterlijk nergens alleen komen, zijn woning niet schoonmaken, niet zelfstandig boodschappen doen omdat hij de boodschappen niet kan vastpakken, niet in de winkel maar ook thuis lukt dat niet. Het niet zelfstandig kunnen reizen, betekent ook wat voor je sociale leven. 

Met een assistentiehond zal Neil een stuk zelfstandiger gaan functioneren en zal hij minder een beroep doen op mantelzorgers en begeleiders. Neil kan zelf mobieler blijven met Sif, zodat hij ook minder professionele zorg van anderen hoeft te ontvangen, denk hierbij aan de fysiotherapeut. De hond kan taken overnemen of samen gaan doen met Neil en zo ook de ouders van Neil gaan ontlasten. Wat Neil zelf ook aangaf dat hij meer sociale contacten aan kan gaan. 

Wij gunnen Neil die zelfstandigheid en vrijheid enorm. Daarom staan wij zo van harte achter Niel en Sif!

Bestuur Stichting De Hond Kan De Was Doen

Niel stuurde ons een bericht met zijn belevenissen wat we graag met u delen! Jullie doen het goed zeg. Sif is echt een heel knappe hond 😉  Dank je wel Neil en Sif!

Geen snoepjes meer

‘Sif laat al veel verbetering in zijn gedrag zien en maakt ook goede vorderingen in het leren van nieuwe dingen; hij snapt opdrachten snel en voert ze met plezier uit,’ vertelt Neil. ‘Ik moet nog wel veel met snoepjes werken, maar dat ben ik aan het afbouwen.’

‘Wat oefeningen betreft is er de afgelopen tijd niet zo heel veel veranderd, maar er zijn wel wat nieuwe oefeningen bijgekomen. Zoals de “touch”, waarbij Sif mijn hand moet aanraken om zich meer op mij te focussen. Ook kan Sif al vrij lang in zijn mand blijven. Dat is voor een jonge hond best een lastige opgave. Ook oefenen we met met elkaar spelen. Het zorgt voor ontspanning voor Sif en voor mij en met deze oefeningen leert Sif trekken en loslaten.’

De verzorging van Sif

‘Ook met de verzorging van Sif maak ik vorderingen. Ik borstel hem nu twee keer per week en dat gaat goed. Qua voer krijgt Sif nu rauw vlees en wat brokken. Dat is veel gezonder en hij poept nu ook veel minder en ook dat is prettig.’

Veel buiten oefenen

‘We hebben veel plezier met elkaar.Buiten moeten we nog meer leren op elkaar te letten en daar zijn we druk mee aan het oefenen. Sif vindt het soms nog lastig om niet alleen op zijn omgeving te letten en dat zijn we nu samen aan het leren. Het zijn allemaal basisoefeningen waar we nu met behulp van onze trainer mee bezig zijn en het is belangrijk om juist de basis goed onder de knie te krijgen. Daar zullen we later alleen maar profijt van hebben. We gaan in elk geval gestaag verder en we hebben er met elkaar veel plezier in. Dat is ook erg belangrijk. Ik ben erg blij met Sif en de mogelijkheid om samen de basisopleiding te kunnen doen.

Met vriendelijke groet en blaf, Neil en Sif.’

 

 

Back To Top