Ga naar hoofdinhoud

Neil en Sif: samen sterk

Neil en zijn hond Sif zijn samen een van de teams die wij ondersteunen. De teamcoaching bij Bultersmekke Assistancedogs is al enige tijd aan de gang en Neil en Sif hebben goede vorderingen gemaakt. Ze gaan gestaag door met oefenen, zoals samen naar de supermarkt gaan om boodschappen te doen.

Waarom staan wij zo achter dit traject van Neil en Sif? Neil heeft Cerebrale Parese, waardoor hij zwakke gewrichten en een zwak evenwicht heeft, een halfzijdige verlamming en spasmes in zijn armen en benen. Daarnaast heeft hij ook last van epilepsie. Als je met deze beperkingen door het leven moet dan is de juiste hulp op het goede moment zeer belangrijk. Nu wordt de zorg gedaan door de ouders, mantelzorgers en door professionele zorg. Neil kan letterlijk nergens alleen komen, zijn woning niet schoonmaken, niet zelfstandig boodschappen doen omdat hij de boodschappen niet kan vastpakken, niet in de winkel maar ook thuis lukt dat niet. Het niet zelfstandig kunnen reizen, betekent ook wat voor je sociale leven. 

Een stuk zelfstandiger functioneren

Met een assistentiehond kan Neil een stuk zelfstandiger functioneren en zal hij minder een beroep hoeven doen op mantelzorgers en begeleiders. Neil kan zelf mobieler blijven met Sif, zodat hij ook minder professionele zorg van anderen hoeft te ontvangen, denk hierbij aan de fysiotherapeut. Zijn hond kan taken overnemen of samen gaan doen met Neil en zo ook de ouders van Neil gaan ontlasten. Wat Neil zelf ook aangaf dat hij meer sociale contacten aan kan gaan. 

Wij gunnen Neil die zelfstandigheid en vrijheid enorm. Daarom staan wij van harte achter Neil en Sif, aldus het bestuur van Stichting De Hond Kan De Was Doen.

Neil en Sif hebben inmiddels een hechte band opgebouwd. Ze wandelen elke dag samen en oefen stap voor stap de taken die bij de basistraining horen. Ook heeft Sif al een beetje geoefend om Neil te helpen bij het uittrekken van zijn sokken.


Beter leren begrijpen

‘Het gaat eigenlijk best goed met ons. Ook met Sif en de oefeningen die hij moet doen,’ vertelt Neil. ‘Hij leert steeds beter dingen begrijpen maar hij blijft dingen nog steeds wel spannend vinden.’

‘We zijn nog steeds bezig met de basis oefeningen maar hij maakt er wel vorderingen. We waren al enige tijd aan het proberen of Sif te laten wennen, zoals winkels.’

 

Een bezoek aan de supermarkt is voor Neil best spannend, omdat er zo veel afleiding is. Samen met zijn instructeur en Sif bezoekt hij de supermarkt en probeert hij minder met de omgeving bezig te zijn en vooral te focussen op zijn hond. Dit gaat steeds beter. Inmiddels lukt het om tijdens de training ook echt een boodschap te doen. Deze stappen gaan voor Neil het verschil maken, omdat hij hiermee weer een stuk zelfstandigheid erbij krijgt. Samen met Sif blijft hij ook in 2023 daar aan werken.

De verzorging van Sif

‘Ook met de verzorging van Sif maak ik vorderingen. Ik borstel hem twee keer per week en dat gaat goed. Qua voer krijgt Sif nog steeds blikvoer en af en toe een snoepje. Uitlaten doe ik nog steeds drie keer per dag ongeveer twee tot drie uur in totaal.

We gaan in elk geval gestaag verder en we hebben er met elkaar veel plezier in. Dat is ook erg belangrijk. We blijven ons best doen. Ik ben erg blij met Sif en de mogelijkheid om samen de opleiding te kunnen doen.

Met vriendelijke groet van Neil en een poot van Sif.’

 

 

Back To Top