Ga naar hoofdinhoud

Marlies en Roxy: oefenen met lopen met de beugel

Marlies en Roxy vormen samen een van de veertien teams die we als Stichting De Hond Kan De Was Doen op dit moment ondersteunen met hun opleiding. Ze zijn al een heel eind op weg in hun teamtraining. Marlies is superblij met Roxy: ‘Ik kan me niet meer voorstellen dat ik zonder Roxy kan. Ze vindt haar rust als ze bij me is. Als er andere mensen zijn, gaat ze na even kennis te hebben gemaakt, gewoon liggen en is ze tevreden. Roxy gaat ook mee naar het ziekenhuis waar ik helaas regelmatig naar toe ga.’

Ook in het ziekenhuis oefenen

‘In het ziekenhuis hebben we ook geoefend,’ vertelt Marlies. ‘De hele omgeving is daar anders voor haar, om te beginnen al met de geur. Ook zijn er veel andere mensen en er zijn trappen, liften en draaideuren waarmee Roxy moet leren omgaan. Ze doet dit al heel goed.
Als we een trap af gaan doet ze dit vrij rustig, maar naar boven lijkt ze altijd meer haast te hebben om er te komen. Ze sleept me bijna naar boven. Dus we hebben nu geoefend om halverwege de trap te pauzeren en haar te belonen met een likje kaas uit een tube, zodat ze meer naast me blijft. Dit was een goede tip van mijn instructeur Ineke.’

Wachtkamertraining

‘We hebben ook wachtkamertraining gedaan en daar blijft ze rustig bij me liggen. Ook hebben we daar gelijk geoefend met dingen oprapen. Dan liet ik mijn sleutels vallen en mocht zij ze pas oprapen als ik het commando daarvoor gaf.

Lopen met de beugel

‘Ik oefen momenteel veel met het lopen met de beugel. Omdat ik ook problemen met mijn evenwicht heb, gebruik ik nu een beugel zodat Roxy mij daarin kan ondersteunen. Ook oefenen we binnen met trekken en duwen, zoals het openen van kastdeuren en het apporteren.
We zijn eerder dit jaar op vakantie geweest naar Luxemburg met de bus en de trein. Dit deed Roxy ook super en het was een goede training voor haar. In Luxemburg hebben we veel gewandeld, en iedere avond was ze helemaal knock-out. Ik merkte wel dat in het buitenland mensen assistentiehonden veel meer aandacht geven. Iedereen die je tegenkomt wil haar aaien en haar vertellen wat een brave hond ze is. En dat is niet zo handig natuurlijk.’

 

Ter info

Marlies en Roxy vormen samen een van de teams die we financieel helpen met hun teamtraining. In totaal ondersteunen we momenteel 14 teams. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

 

Back To Top