skip to Main Content

Marlies en Roxy hebben een heftige tijd achter de rug

Marlies en Roxy vormen samen een van de teams die door Stichting De Hond Kan De Was Doen worden gesteund. Marlies deed pas geleden verslag van een heftige periode.

Roxy is inmiddels 1 jaar!

Er is veel gebeurd in de afgelopen maanden, zo schrijft Marlies. ‘De eerste twee maanden van 2022 waren nog goede maanden om samen te trainen, dit deden we dan ook. Roxy is meegegaan met de tram naar Utrecht Centraal Station waar we even naar de Starbucks zijn gegaan. Ook heb ik Roxy alleen durven loslaten in het bos, zonder iemand erbij die eventueel achter haar aan kan rennen als dat moet. Gelukkig luistert Roxy al heel goed en kwam ze prima naar mij als ik haar riep. Maart was op zich wel een heftige maand. 3 maart was Roxy haar eerste verjaardag en op 8 maart werd Roxy gesteriliseerd.

Na haar sterilisatie moest ze 10 dagen lang een romper dragen. De eerste dagen was Roxy duidelijk uit haar doen, ze moest bijkomen van de narcose en haar wond moest helen, daarnaast had ze ineens iets om haar lijfje dat ze liever niet wilde. Dit resulteerde in inactief binnen (slapen en bankhangen) en extreem trekkerig buiten. Ik mocht maar kleine rondjes met haar lopen, maar toch. Inmiddels is ze weer bevrijd van haar romper en is ze weer helemaal zichzelf 😉

Ter info

Marlies en assistentiehond Roxy worden met de opleiding financieel geholpen door Stichting De Hond Kan De Was Doen. Momenteel ondersteunen we twaalf teams met hun opleiding. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

Back To Top