Ga naar hoofdinhoud

Laura en Tiba: ‘Het oefenen met Tiba is volop bezig’

Laura en Tiba vormen samen een van de teams die met hun opleiding financieel worden gesteund door Stichting De Hond Kan De Was Doen. Ze zijn volop bezig om de band met elkaar te versterken. Laura deed onlangs verslag van de stand van zaken.

‘Het oefenen met Tiba is nog volop bezig. De ene opdracht gaat al zo goed dat ze het bijna automatisch doet, zoals het zitten voor een beloning. Sommige opdrachten moeten we nog wat vaker oefenen, maar ik vind dat ze het snel oppakt! Ook zijn er bepaalde opdrachten die ze al vanaf het begin eigenlijk vanzelf deed, zoals het zitten naast mijn rolstoel als ik onderweg met iemand in gesprek ben of het niet oppakken van een speeltje dat op de grond valt. Snoeppapiertjes daarentegen zijn wel heel interessant net als zakdoekjes.’

Haar zelf belonen lukt nog niet

‘Ik ben veel bezig om mijn band met haar te versterken. Helaas lukt het nog niet om zelf te belonen, want het voederapparaatje dat wij wilden gaan gebruiken werkt toch niet goed. Het goede nieuws is wel dat ik nu contact heb met examenleerlingen van het Technasium en zij willen graag als afstudeerproject iets voor mij maken, zodat ik Tiba zelf kan belonen. Tot die tijd probeer ik vooral de band met haar te versterken door zoveel mogelijk mee te gaan met de wandelingen en in het weekend haar bij mij op bed te hebben, zodat we lekker samen kunnen uitslapen. Dit versterkt naar mijn idee de band echt. Op het moment dat ik haar een opdracht geef en zij dit goed uitvoert kijkt zij wel meteen naar de persoon die meeloopt, omdat ze weet dat die de beloningen kan geven. Ik denk dan ook dat het zelf kunnen belonen heel belangrijk is en onze training nog meer een boost zal geven, maar tot die tijd gaat het oefenen ook al steeds beter.’

 

Back To Top