skip to Main Content

Kennismaken met Ella Breij, nieuw bestuurslid

Ella Breij uit Oudewater is het vijfde bestuurslid van Stichting De Hond kan De was Doen. Daarmee is het bestuur weer compleet. Een kennismaking met Ella. Wat deed haar besluiten om bestuurslid te worden en waarvoor gaat ze zich inzetten?

Wie ben je?

‘Ik woon met mijn man en onze drie honden in Oudewater. Ik werk in mijn bedrijf “metElla” als professional organizer voor zakelijke en particuliere klanten. Daarnaast werk ik als zzp’er in de zorg voor klanten met een PGB, via de WMO en in de palliatieve zorg via Attenza, een organisatie voor palliatieve zorg. We hebben vier kinderen en vier kleinkinderen. Mijn hobby’s zijn muziek, wandelen, zwemmen en bridgen. Naast mijn werk wil ik maatschappelijk een bijdrage leveren en daarom zet ik mij graag in voor Stichting De Hond kan De Was Doen.’

Hoe ben je in contact gekomen met Stichting De Hond Kan De Was Doen?

‘Ik kende de stichting niet en zag op LinkedIn een oproep voor een bestuurslid. Vervolgens ben ik gaan lezen wat de stichting allemaal doet en dat sprak me aan. Ik heb zelf een zorgachtergrond en een vriendin van mij heeft een assistentiehond. Als ik zie wat dat in de praktijk aan voordelen heeft, dan ben je snel “om”. Haar hond brengt haar zo veel: minder afhankelijk zijn van anderen en veel meer zelfredzaamheid en vrijheid. Dus ben ik in gesprek gegaan met de stichting. In februari ben ik officieel benoemd als bestuurslid.’

Ga je je specifiek richten op bepaalde taken of onderwerpen?

‘Ik denk dat ik met mijn zorgachtergrond mijn inbreng kan leveren bij de aanvragen die bij de stichting binnenkomen. Er werd ook bij voorkeur gezocht naar iemand met ervaring in de zorg. Die zal ik zeker inbrengen. Daarnaast is er ook op het gebied van communicatie genoeg te doen. De stichting blijft bouwen aan meer naamsbekendheid en aan het benadrukken van de enorme mogelijkheden van assistentiehonden. Ik zie dat zelf bij mijn vriendin. Toch merk je om je heen dat nog lang niet iedereen daarvan op de hoogte is. Ook binnen alle instanties. We moeten als bestuursleden allemaal onze bijdrage leveren om dat beeld te veranderen. En om meer middelen binnen te halen om meer aanvragen in behandeling te nemen.’

Hoe gaat jouw bestuurslidmaatschap samen met je eigen bedrijf?

‘Het zal soms wat passen meten zijn, maar gaat wat mijn betreft prima samen. Als professional organizer ondersteun ik mensen bij het ontrafelen van belemmerende factoren die maken dat je niet prettig werkt of je niet thuis voelt in je eigen huis. Professional organizer is een vak naar mijn hart en ik doe dit graag.

Samen met mijn klanten organiseren en overzicht aan te brengen in hun leven afgestemd op hun mogelijkheden en wensen. Ook binnen de stichting is er van alles te organiseren. Dat kan bijna niet anders binnen een organisatie van vrijwilligers. Ook daaraan denk ik vanuit mijn professie een goede bijdrage te kunnen leveren. De stichting heeft behoorlijke ambities. Om die waar te kunnen maken, moet je zaken goed organiseren.’

Wat is je vertrekpunt?

‘In eerste instantie zie ik wel wat er op me af komt. Ik draai nu mee in het bestuur en zal mijn weg nog een beetje moeten vinden. Maar ik ben wel iemand die van aanpakken houdt. Verder is je netwerk belangrijk. Als je mogelijkheden ziet om de stichting verder te helpen, moet je die niet laten liggen. Ook op dat gebied zie ik goede mogelijkheden, dus laat ik daarmee beginnen.’

Back To Top