Ga naar hoofdinhoud

Joas en Buddy hebben een hechte band

Eerder dit jaar startten Joas en Buddy met hun teamtraining. Stichting De Hond Kan De Was Doen draagt bij in de kosten. Met Joas en Buddy gaat het goed. Ze hebben een hechte band met elkaar en dat blijkt wel uit de begroeting van Joas door Buddy als hij uit school komt. Omgekeerd zoekt Joas Buddy voortdurend op om te aaien of te knuffelen. Prachtig om te zien.

Het eerste examen als assistentiehond: met vlag en wimpel geslaagd

Buddy slaagde met vlag en wimpel voor zijn eerste examen als assistentiehond. Met een prachtig juryrapport van instructeur Sonja:

‘Wat een prachtige resultaten. Dik verdiend. Jullie hebben samen een mooie basistest afgelegd. En hoewel Buddy van nature een rustige hond is en hij veel van de vaardigheden al beheerst, heb jij samen met hem hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Buddy is een zeer stabiele hond, rustig en vol vertrouwen dat jullie weten wat goed voor hem is en zijn leven fijn controleerbaar houden. Zo leuk om te zien dat hij soms ook lekker gewoon een blije, vrolijke en ondeugende hond kan en mag zijn’

 

‘Hij gaat zoveel als mogelijk met jullie mee en is een volwaardig lid van jullie gezin. Hij brengt een stukje vriendschap en vreugde. Zijn komst heeft vooral het leven van Joas ‘aangeraakt’. Joas vindt troost, vriendschap en vooral rust bij Buddy. De komende tijd gaan we met elkaar uitvinden hoe we dit zo goed mogelijk kunnen inzetten in jullie, maar vooral in zijn leven. Ik zie veel mogelijkheden!!

En dus… op naar het volgende deel van zijn opleiding. Waarbij we ook Joas meer gaan betrekken.’

 

Ter info

Joas en Buddy worden met de opleiding financieel geholpen door Stichting De Hond Kan De Was Doen. Jaarlijks ondersteunen we meer dan tien teams met hun opleiding. Maar de wachtlijst is veel langer. Wilt u ook meehelpen? Steun ons dan met uw bijdrage. Bij voorbaat hartelijk dank.

 

Back To Top