skip to Main Content

Dit is Kim met Joep

Kim is een heel lief en zacht meisje van 17 jaar. Kim heeft een niet zichtbare beperking. Door een zuurstofgebrek tijdens haar geboorte is zij verstandelijk beperkt. Je ziet niets aan Kim aan de buitenkant. Kim komt vooral in de problemen door overvraging doordat men denkt dat zij van alles wel aan zal kunnen.

Kim werd gepest op school, raakte daardoor in paniek, waardoor zij heel veel huilt. Iedere, zelfs kleine verandering maakt haar enorm onzeker. Kim voelt zich vaak erg onveilig wat regelmatig tot zelfverwonding leidt. Ook heeft Kim PNEA, psychogene niet epileptische aanvallen. En heeft zij van de een op de andere dag een spraakstoornis gekregen. Waarbij ze soms maanden niet of stotterend praat. Na een lange zoektocht door hulpverleners is gebleken dat een hulphond een positieve toevoeging in het leven van Kim zou brengen.

Geld is een probleem omdat de ziektekostenverzekering dit niet betaald. Heidi, de moeder van Kim is al maanden bezig om het financiële gedeelte rond te krijgen via het PGB van Kim.

Want helaas heb ik niet de mogelijkheid om het zelf te kunnen betalen”.

Wij willen heel graag dat Kim een beter toekomstperspectief heeft. Het streven is dat Kim in een woonvorm zelfstandig kan gaan wonen met behulp van een assistentiehond. Joep gaat Kim helpen om positiever in het leven te staan doordat ze dag en nacht haar eigen maatje bij zich heeft. Joep gaat Kim ook helpen haar angsten te verminderen en haar leren om beter voor zichzelf op te komen. En hij gaat haar helpen zelfredzaam en zelfstandig te worden.

Back To Top