skip to Main Content

Daan houdt zijn spreekbeurt over assistentiehond Beer

Hoe belangrijk is een assistentiehond in het dagelijkse leven van een kind met een meervoudige handicap? Welke rol vervult assistentiehond Beer in het gezin? Daarover hield Daan onlangs een spreekbeurt. Daan weet waar hij het over heeft, want Beer is de assistentiehond van zijn jongere broer Ferre.

In de video die van Daan’s spreekbeurt werd gemaakt, roept hij anderen op om Stichting De Hond Kan De Was Doen te ondersteunen. ‘Want anders hadden wij onze assistentiehond Beer niet in ons gezin gehad,’ zegt Daan.

Wil jij een spreekbeurt houden over assistentiehonden?
Daan is een van de vele kinderen die assistentiehonden en Stichting De Hond Kan De Was Doen als onderwerp kiezen. Om kinderen van basisscholen en van middelbare scholen te helpen met input voor hun spreekbeurt, hebben we als stichting veel materiaal verzameld en op onze pagina ‘Op School’ geplaatst. Het materiaal, posters, flyers, video’s en foto’s, kan vrij worden gebruikt voor spreekbeurten en presentaties.

Ferre, Beer en Daan
Ferre is geboren met het Syndroom van Apert en werd in de zomer van 2014 getroffen door een hersenvliesontsteking. Hij heeft acht weken in coma gelegen en is hierdoor meervoudig gehandicapt. Ferre heeft al heel veel operaties moeten ondergaan.

Ook Daan heeft al heel veel meegemaakt in zijn jonge leven. Hij heeft door de vele spoedopnames van Ferre een verlatingsangst ontwikkeld, want zijn broertje kon zomaar weg zijn als hij uit bed kwam. Daan kan dus ook wel een maatje gebruiken en hij heeft dan ook de naam voor de hond bedacht: Beer 🙂

Beer, een vrolijke labradoodle die uitstekend past in het gezin
Sinds een paar jaar maakt Beer deel uit van het gezin. Het is een vrolijke Labradoodle die uitstekend past in het positieve gezin. Beer is opgeleid tot een assistentiehond die Ferre ondersteunt en die hem stimuleert in zijn ontwikkeling. Beer is ook een maatje voor Ferre en helpt hem in angstige momenten, zoals ziekenhuisbezoeken, behandelingen en durven liggen zonder angst. En natuurlijk helpt Beer bij de verzorging van Ferre (het aangeven van spullen) en is Beer er om mee te spelen, te knuffelen en om mee naar buiten te gaan. Een echt maatje voor Ferre en voor Daan.

 

Het bijzondere verhaal van Ferre en Beer
Alle reden voor Daan om over het bijzondere verhaal van Ferre en Beer te vertellen en om duidelijk te maken hoe belangrijk het kan zijn om een assistentiehond te hebben die je kan ondersteunen bij allerlei praktische dingen. En die bovendien een maatje kan zijn.

Daan, enorm bedankt!
Als Stichting De Hond Kan De Was Doen zijn we erg blij met de spreekbeurt van Daan en zijn aanmoediging om ons te steunen. Daan, enorm bedankt en de hartelijke groeten aan Ferre, Beer en je ouders!

 

 

Back To Top